Oppisopimuksella osaavia tekijöitä

Keravan Energiassa ollaan tyytyväisiä oppisopimukseen. Lue tarina alta.

 

Oppisopimuskoulutus tarjoaa yrityksellesi hyvän väylän lisäkoulutukseen ja rekrytointiin. Siinä oppimistavoitteet saavutetaan ohjatusti pääosin käytännön työtehtävien yhteydessä työpaikalla. Työssäoppimista täydennetään teoriajaksoilla oppilaitoksessa: sen avulla organisaatio saa oikeaan tarpeeseen koulutettua henkilöstöä.

Oppisopimus on maksutonta työnantajalle

Suurin osa, noin 70 – 80 prosenttia oppisopimuskoulutuksesta tapahtuu työpaikalla. Siellä koulutuksesta huolehtii opiskelijan vastuullinen työpaikkakouluttaja, ohjaaja tai -ohjaajat. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista annettavaa koulutusta täydennetään tietopuolisella koulutuksella, josta vastaavat pääosin ammatilliset oppilaitokset ja aikuiskoulutuskeskukset. Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijalla tulee olla opintoihin sopiva työpaikka. Myös yrittäjälle voidaan tehdä oppisopimus. Oppisopimuskoulutus on opetusviranomaisten rahoittamaa. Se on maksutonta työntekijälle ja työnantajalle. Tutkinnon suorittaja maksaa tutkintomaksun, joka on 58 euroa.

Lue lisää!

Opetushallituksen sivuilta saat myös lisätietoa oppisopimuskoulutuksesta:

www.oph.fi »

Kerromme mielellämme lisää!

Meiltä saat yhdestä paikasta tietoa niin oppisopimuksen käytännönjärjestelyistä kuin koulutusvaihtoehdoista

Ota meihin yhteyttä!

 

Oppisopimus Keravan Energiassa

”TAITOA, INTOA JA PÄTEVYYTTÄ OPPISOPIMUKSELLA. SUOSITTELEN.”

Thomas Backman, kunnossapitomestari, Keravan Energia Oy

Keravan Energia Oy on keskisuuri energiayhtiö, joka toimittaa sähköä ja kaukolämpöä yksityis- ja yritysasiakkaille pääasiassa Keravalla, Karkkilassa ja Sipoossa. Yritys työllistää reilut sata henkeä.
Kunnossapitomestari Thomas Backman toimii kaukolämpöpuolella ja vastaa lämpökeskusten ja voimalaitosten kunnossapidosta. Hänen alaisuudessaan työskentelevä Niko Heinonen opiskelee työnsä ohella oppisopimuksella koneenasentajaksi Amiedussa.

 

– Minulla on pelkästään positiivista sanottavaa oppisopimuksesta, Thomas Backman kiittelee.
– Niko saa pätevyyden tutkinnolla, hän oppii tekemään uusia asioita ja saa lisää näkemystä työhönsä. Intoa riittää, eikä koulutus häiritse täysipainoista työntekoa, sillä lähipäiviä on vain pari-kolme kuukaudessa. Myös koulutuksen maksuttomuus on hyvä asia. Olen toiminut Nikon työpaikkaohjaajana koulutuksen ajan, mutta se ei ole kuormittanut yhtään – päinvastoin, olen itsekin saanut uutta virkistystä työhöni. Voin ilman muuta suositella tätä lämpimästi muillekin yrityksille!

 

Niko Heinonen, 23, valmistuu pian koneenasentajaksi Amiedusta. Hänen työnsä voimalaitosharjoittelijana Keravan Energia Oy:ssä sisältää mm. hitsaamista ja kaukolämpöverkkojen huoltoa ja rakentamista. Niko ehti olla töissä parisen vuotta yrityksessä ennen opintojen aloittamista, joihin aloite tuli johdolta. Opinnot on ollut helppo yhdistää töihin.
– Opinnot kestävät vajaat kaksi vuotta, ja olen tykännyt tosi paljon, Niko kehuu. – Saan tästä hyvät paperit. Olen saanut lisää tietoa ja varmuutta moniin asioihin töissä. Tämä on ollut tosi hyödyllistä ja paljon helpompaa, kuin etukäteen kuvittelin. Tulevaisuus näyttää äärimmäisen valoisalta. Kannattaa opiskella oppisopimuksella, suosittelen kaikille!