Lehdistötiedote
03.11.2017

Ilmainen turvallisuuskoulutus naisille

Amiedu järjestää naisille suunnatun maksuttoman turvallisuusillan 30.11.2017. Kolmen tunnin aikana tutustutaan vaara- ja uhkatilanteiden ennakointiin sekä niissä toimimiseen.

Kurssilla opetetaan muun muassa oikeaoppista liikkumista puolustustilanteissa ja erilaisista otteista irrottautumisia.

– Nainen on turvallisuutta uhkaavissa tilanteissa useimmiten se heikompi osapuoli. Silloin on hyvä hallita muutama kikka, joilla vaarallisesta otteesta voi irrottautua ja päästä pakenemaan, Amiedun koulutuspäällikkö Marika Vainola selvittää.

Turvallisuuskoulutuksessa painotetaan ennakointia ja erilaisiin uhkaaviin tilanteisiin varautumista.

– Uhkatilanteiden ennaltaehkäisy ja ennakointi ovat kaiken a ja o. On tärkeä osata lukea ympäristöä ja kiinnittää huomiota, missä liikkuu, miten ja mihin aikaan, Vainola painottaa.

Itsepuolustukseen liittyvä lainsäädäntö on myös tärkeä osa kurssia.

– Vastaan saattaa tulla tilanteita, joissa uhkaajaa voi joutua vahingoittamaan, jotta itse pääsee puolustautumaan ja pakenemaan. Käymme läpi hätävarjelulainsäädäntöä sen osalta, kuinka missäkin tilanteessa voi ja saa lain puitteissa toimia.

Vainolan mukaan ilmaisen turvallisuusillan järjestäminen on Amiedulta tietoinen valinta.

– Koulutus on suunnattu kaikille turvallisuudesta kiinnostuneille naisille. Haluamme tarjota tämän illan veloituksetta, jotta kynnys osallistumiseen on riittävän matala. Samalla keräämme tietoa siitä, minkälainen tarve vastaavanlaiselle koulutukselle ja tietoisuuden lisäämiselle on laajemminkin.

Maksuton turvallisuusilta naisille torstaina 30.11.2017 klo 18.00–21.00 Amiedun Taitotalossa, os. Valimotie 8, Pitäjänmäki.

Lisätietoja:

Marika Vainola, koulutuspäällikkö, yritysturvallisuus

marika.vainola@amiedu.fi

Puh. 050 452 3940

Amiedu on Suomen johtava ammatillinen aikuiskouluttaja ja työelämän kehittäjä. Amiedu auttaa sekä työyhteisöjä että yksilöitä saavuttamaan muutospäämääränsä. Tunnemme työelämän ja tarjoamme lisäarvoa tuottavia palveluratkaisuja osaamisen ja prosessien kehittämiseen. Keskitymme asiakkaille lisäarvoa tuottavaan toimintaan. Palveluratkaisumme vaikuttavuus muodostuu pitkäjänteisen kumppanuuden, yrityksien muutoksen hallintaa tukevien räätälöityjen konsultointi-, valmennus- ja koulutusratkaisujen, kattavan tuotevalikoiman ja kilpailukykyisen hinnoittelun avulla.