Lehdistötiedote
25.09.2017

Chro päätyi Vantaan kaupungille palveluohjaajaksi ammatillisen koulutuksen kautta

Chro Hussein opiskeli viisi vuotta sitten Amiedussa, Maahanmuuttajien ammatilliseen peruskoulutukseen valmistavan tutkinnon. Nyt hän ohjaa asiakkaitaan Vantaan maahanmuuttajapalveluiden palveluohjaajana koulutuksiin myös Amiedulle, koska sai siellä opiskelusta niin paljon.

– Kun asiakkaani kysyvät opiskelupaikoista, ohjaan heidät mielelläni Amieduun, koska se on hyvä koulu, jossa on ammattitaitoiset opettajat. Olen ohjannut asiakkaitani Ammatilliseen koulutukseen valmentavaan eli VALMA-koulutukseen. Sen avulla oppii esimerkiksi kieltä nopeasti, kertoo Chro Hussein.

VALMA-koulutus valmentaa pyrkimään ammatilliseen koulutukseen. Koulutus on sekä suomalaisille että maahanmuuttajille nuorille, mutta myös aikuisille, jotka tarvitsevat vahvistusta ammatilliseen koulutukseen hakeutumiseen sekä opiskeluun. Valmentavan koulutuksen aikana voi joustavasti hakea ammatilliseen koulutukseen. Koulutuksen perusajatuksena on edetä mahdollisimman nopeasti eteenpäin.

Amiedussa on laaja valikoima maahanmuuttajille suunnattuja koulutuksia, myös Maahanmuuttajien osaamisohjelmassa (MAO). Maahanmuuttajille suunnatuissa eri alojen ammatillisissa koulutuksissa tuetaan työssä ja opiskelussa tarvittavaa suomen kielen taidon kehittymistä: suomen kieli on integroitu ammattiopintoihin ja kunkin alan ammattisanastoon.

Lisätietoa

Outi Sjöblom, Kouluttaja, Amiedu
Puhelin: 020 7461 474
outi.sjoblom@amiedu.fi

Lue lisää Chro Husseinin tarinasta.

Lue lisää maahanmuuttajille suunnatuista koulutuksista.