Lehdistötiedote
23.03.2018

Amiedu palkittiin Vuoden hitsaushuippuna NWE 2018 -messuilla

Amiedu sai Vuoden hitsaushuippu -tunnustuspalkinnon Nordic Welding Expo -messuilla, kun Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys SHY palkitsi Amiedun hitsaushuippuna hitsauksen koulutusorganisaatioiden sarjassa. NWE 2018 -messut pidettiin yhdessä Konepaja -messujen kanssa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 20.–22.3.2018.

Amiedu palkittiin Vuoden hitsaushuippu -tunnustuspalkinnolla Pohjoismaiden suurimmassa hitsausalan messutapahtumassa Nordic Welding Expossa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Nyt jo seitsemättä kertaa järjestetty NWE tarjoaa 20.–22.3.2018 tuoreinta tietoa hitsausalan palveluista, kehityksestä sekä koulutuksesta sekä läpileikkauksen alan uusista tuotteista ja innovaatioista.

Vuoden hitsaushuippu -tunnustuspalkinnot jakoi Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys kolmessa eri sarjassa, joista Amiedu sai tunnustuksensa hitsauskouluttajana. SHY on ammatillinen järjestö, joka vaikuttaa hitsausalan kehitykseen ja tunnettavuuteen sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Se palvelee alan asiantuntijoita tarjoamalla tietoa, palveluita sekä koulutusta. Se kehittää myös auditoinnein koulutusmahdollisuuksia oppilaitoksissa ja pyrkii tekemään hitsausalasta houkuttelevan työuraansa suunnitteleville nuorille.

Amiedu on SHY:n myöntämän kunniakirjan mukaan aktiivinen kansainvälisten IW-, IWP- ja IWS -pätevyyksien kouluttaja, joka aloitti eurooppalaisen EWF- ja kansainvälisen IIW-koulutuksen jo vuonna 1994. Amiedu henkilökuntineen on kehittänyt IW-koulutusta Suomessa ja vastannut SHY:n mukaan hyvin myös monikulttuurisuuden tuomiin haasteisiin. Pitkäjänteisen työn tuloksena on kansainvälisiä todistuksia myönnetty jo lähes 500 kappaletta. Lisäksi SHY toteaa Amiedun tuottavan hitsauksen asiantuntijapalveluita kansainvälisille yrityksille.

SHY:n toiminnanjohtaja Jouko Lassilan mukaan Vuoden hitsaushuippu -tunnustuspalkinto eri sarjoineen on ainoa hitsauksen tunnustuspalkinto Suomessa.

– Toivoisinkin, että tunnustus ja sen myötä hitsausala saisi enemmänkin sitä näkyvyyttä, jonka se ansaitsisi, Lassila sanoo.

Amiedun koulutuspäällikkö Marja-Leena Räsänen-Ala-Aho toteaa palkinnon tuntuvan hyvältä ja kehuu Amiedun hitsaustiimiä.

– Palkinto on myös huomionosoitus ammattitaidosta, työn laadusta ja vaikuttavuudesta. Se tuntuu menevän oikeaan osoitteeseen juuri tälle tiimille, joka on työssään aktiivinen, ammattitaitoinen ja monipuolinen. Amiedu henkilökuntineen on kehittänyt IW-koulutusta Suomessa. Kokemuksen kautta kouluttajamme ovat kehittäneet myös tapoja ja taitoja saada opiskelijat pienellä kielitaidolla oppimaan työssä tarvittava osaaminen, sillä Amiedun tasolla noin neljännes koulutettavista tulee muista kulttuureista.

Palkinto kannustaa Marja-Leena Räsänen-Ala-Ahon mielestä Amiedua ponnistelemaan entistä enemmän laadun eteen.

– Pyrimme jatkuvasti kouluttamaan henkilökuntaamme asiakastarpeiden ja alan kehittymisen mukaan. Parasta oppimista tapahtuu koulutuksen ohella myös aktiivisella työssä oppimisella ja asiakkaan kanssa yhdessä erilaisia työprosesseja ja caseja tutkimalla sekä hakemalla niihin ratkaisuja. Tässä työssä meitä auttavat muun muassa hyvät yhteistyö- ja kehittämiskumppanit. Osallistumme myös kansainvälisiin projekteihin, jotka vaativat suurta ammattitaitoa ja erityistä huolellisuutta. Hyvät ja asiakaslähtöiset suhteet ovat tässä erityisen merkittäviä, koulutuspäällikkö Räsänen Ala-Aho toteaa.

Amiedun tunnustuspalkinnon vastaanottivat hitsauskoordinaattori Marko Vattulainen sekä kouluttajat Petteri Kauppila ja Jarkko Saarikoski (kuvasta puuttuu kouluttaja Ville Raudaskoski).

 

Lisätietoja: koulutuspäällikkö Marja-Leena Räsänen-Ala-Aho, Amiedu p. 020 7461 422 (marja-leena.rasanen@amiedu.fi), hitsauskoordinaattori Marko Vattulainen (marko.vattulainen@amiedu.fi)
Toiminnanjohtaja Jouko Lassila, SHY p. 040 589 7071