Koulutusassistentti Tuulikki Ikäläinen

Tyypillistä työpäivää ei ole

Ultrajuoksua eli maratonia pidempiä matkoja harrastava Tuulikki Ikäläinen on työskennellyt koulutusassistenttina Amiedussa jo lähes kymmenen vuotta. Vaikka takana on pitkä ura, Tuulikilta löytyy intoa työhön. Mistä hänen innostuksensa kumpuaa?
– Minua innostaa työssäni se, että yksikään päivä ei ole samanlainen. Pidän työstäni ja työympäristöstäni. Päivän aikana työtehtäväni vaihtelevat paljon. Opiskelijat ovat mukavia ja heiltä saamani positiivinen palaute antaa minulle intoa uuteen päivään. Hyvänä vastapainona toisinaan rankoille ja haasteellisille työpäiville ovat tekemäni pitkät juoksulenkit. Joustava työaika antaa mahdollisuuden myös harrastaa, Tuulikki hehkuttaa.

Työ vaatii halua auttaa opiskelijoita

Tuulikki valmistui merkonomiksi Amiedusta vuonna 2001. Samoihin aikoihin avautui assistentin paikka, johon hänet valittiin.
– Opiskelun aikana minulle oli syntynyt Amiedusta positiivinen mielikuva. Tämä vahvisti päätöksentekoani aloittaa työt Amiedussa. Nykyisissä työtehtävissä Tuulikki vastaa tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon sekä audiovisuaalisen viestinnän perus- ja ammattitutkintoihin liittyvistä monipuolisista hallinnollisista toimistotöistä.
– Koulutusassistentin työ vaatii tekijältä tarkkuutta, huolellisuutta, asiakaspalvelutaitoja, halua auttaa opiskelijoita ja paineensietokykyä. Työssä tarvitaan myös hyvät tietotekniikkataidot. Lisäksi pitää tuntea muun muassa rahoitusmuodot ja erilaisia viranomaismääräyksiä, Tuulikki listaa.