Touhulan kasvuvauhti vaatii dynaamista kumppania

Touhula-päiväkodit kasvaa kovaa vauhtia. Kiireen keskellä on luotettava ja ammattitaitoinen kumppani kullan arvoinen, toteaa Touhulan henkilöstöpäällikkö Jaana Lamberg.

Amiedulla on kyky tuottaa palvelut kaltaisellemme hajautetulle organisaatiolle tasalaatuisena valtakunnallisesti, kertoo henkilöstöpäällikkö Jaana Lamberg.

– Amiedu on hyvin aktiivinen ja dynaaminen kumppani. He pitävät sovituista asioista kiinni ja mutkaton luottamus on syntynyt nopeasti.

Touhula tarvitseekin aktiivisen ja yrityksen vauhdissa pysyvän osaamisen kehittämisen kumppanin. Yrityksen kasvutahti on ollut reipas ja tekemisen tahti nopeaa. Yhden vuoden sisällä henkilöstömäärä kasvoi tuhannella ja päiväkotien määrä yli kaksinkertaistui.

– HR:n toiminnan pääpainopiste on ollut rekrytoinnissa ja perehdyttämisessä, kertoo Jaana Lamberg.

Amiedun kanssa osaamisen kehittämistä lähdettiin suunnittelemaan tulevaisuutta silmällä pitäen.

– Saimme kumppanin, joka tekee rinnallamme toimintamme suunnitelmallista kehittämistä. Moni asia helpottuu, kun voi toimia asiantuntevan kumppanin kanssa.

Touhulan päiväkodit sijaitsevat ympäri Suomen. Amiedu palvelee Touhulaa valtakunnallisesti, mikä helpottaa yhteistyön tekemistä.

– Asiakkaallehan tämä on äärettömän kätevää. Meidän ei tarvitse kuin esittää tarpeemme, niin Amiedu osaa tarjota meille kokemusperäisiä ja kokonaistaloudellisia ratkaisuvaihtoehtoja. Yhteistyö on erittäin ammattimaista ja säästää meidän aikaamme.

Jaana Lamberg kertoo, että Amiedun asiantuntijat osaavat usein lukea Touhulan tarpeita jo rivien välistä.

– Sitten löydämmekin nopeasti itsemme yhdessä innovoimassa, kuinka voimme tehdä asiat eri tavalla kuin kukaan muu on tehnyt. Yhteistyö on hyvin joustavaa ja olen kiitollinen siitä, kuinka Amiedu pystyy vastaamaan asiakastarpeisiin.

Kumppanuus Amiedun kanssa tarkoittaa Touhulalle sitä, että Amiedu suunnittelee ja koordinoi osaamisen kehittämistä.

– Saamme näin yhdeltä palveluntarjoajalta kokonaisvaltaisesti tarvitsemamme palvelut. Voimme varmistua koulutusten tasalaatuisuudesta ja sovittujen toimintamallien toteutumisesta kaikissa päiväkodeissamme. Amiedu tuo kumppanuuteen mukaan asiantuntijaverkostonsa sekä tuntemuksen eri rahoitusmalleista. Olemme muun muassa rakentaneet meille Amiedun kanssa sähköisen oppimisympäristön. Paljon on meneillään ja tuloillaan.

Tavoitteena tuleville vuosille on edelleen kannattava kasvu, joka tapahtuu orgaanisesti ja yritysostoin.

– Osaamisen kehittämistä tehdään meillä liiketoiminnan strategisten tavoitteiden näkökulmasta. Olemme yhdessä Amiedun kanssa suunnitelleet pitkäjänteisiä osaamisen kehittämisen polkuja. Kaikki tekemisemme tukee strategiaa ja uskon yhteistyön vaikuttavuuteen vahvasti.

Henkilöstön sitoutumisen ja pätevyyksien varmistamisen lisäksi yhdessä keksitään keinoja kehittää työnantajakuvaa. Alalla on ammattilaisista kova kilpailu ja kasvuvaiheessa tarvitaan lisää työntekijöitä.

– Olemme muun muassa ideoineet uusia tapoja löytää osaavia työntekijöitä. Erilaisilla rekrymenetelmillä pyrimme kirkastamaan kuvaamme ja kertomaan meistä työnhakijoille. Kumppanuus Amiedun kanssa ja sen näkyminen on esimerkiksi yksi vetovoimatekijä. Asiakas- ja henkilöstötyytyväisyyttä mittamme ja seuraamme toimenpiteiden vaikuttavuutta niihin.

Luotettava koulutuskumppani helpottaa suunnattomasti elämää HR:n apuna niin tukipalveluissa kuin liiketoiminnasta vastuussa olevilla esimiehillä, jotka saavat tehtäviinsä tukea mietittyjen ja systemaattisten ratkaisuiden avulla, toteaa Jaana Lamberg.

– Olen ollut vaikuttunut Amiedun tavasta tehdä töitä sekä siitä, kuinka tarpeitamme tunnistetaan.