Osaamisen vaatimukset kasvavat kiinteistöalalla

Realia Isännöinnillä on laaja ja pitkään jatkunut kumppanuussopimus Amiedun kanssa. Sopimus koskee osaamisen kehittämistä Realian kiinteistöjohtamisen liiketoiminnoissa. Realia-konsernin kiinteistöjohtamiseen keskittyvien yhtiöiden, Realia Isännöinti Oy:n ja Realia Management Oy:n henkilöstön osaamista kehitetään läheisessä yhteistyössä Amiedun kanssa.
Osaamisen kehittäminen on läheisesti mukana strategiassamme, Realia-konsernin toimitusjohtaja Risto Kyhälä kertoo. Yritys on luonut vision sähköisistä palveluista, uusista palvelukonsepteista ja ketjumaisesta toimintamallista. Vaatimukset ovat kasvaneet tätä suunnitellessa, ja mitä pidemmälle on päästy, sitä korkeammalle rima on nostettu.

Taidot huomispäivän tasolle

Amiedun kanssa Realia Isännöinti on suunnitellut strategian, osaamisen ja koulutuksen yhdistävää polkua.
– Amiedun kanssa pystyimme OsaamisLuotsi-projektin avulla yhdessä aidosti pohtimaan, mitä osaamista tulevaisuudessa tarvitaan ja miten se toteutetaan. Amiedu kykeni myös tarjoamaan maanlaajuisesti riittävän suuren koulutuskapasiteetin, mikä on meille tärkeää, koska palvelemme yli kahdeksassakymmenessä toimipisteessä. Isännöintialan palveluosaamisen vaatimukset kasvavat tuntuvasti tulevina vuosia. Suomalainen rakennuskanta ikääntyy ja suurten korjausten todellinen buumi on vasta alkamassa.
 – Alalla on työvoima- ja palveluhaaste. Meillä on kunnianhimoinen tavoite olla markkinoiden paras ja pärjätä hyvin. Isännöintialalla ei ole totuttu yrityskohtaisiin koulutusjärjestelmiin. Alalla on suoritettu ammattitutkintoja tutkinto kerrallaan. Realia Isännöinnissä on keskitytty sen sijaan miettimään, mitä pitäisi osata tänään ja mitä ennen kaikkea pitää osata huomenna.

Koulutus on tärkeä arvo

Osaamisen johtamisen alulle laittaminen edellyttää paljon töitä ja ajattelua. Alkuun on investoitava runsaasti aikaa ja sitoutumista sekä ylimmän ja keskijohdon yhteistyötä. Kivijalka pitää rakentaa huolella.
– Hioimme strategiaa koko johdon kanssa ja suuntasimme päämäärät kilpailuetuihimme. Prosessi on ollut osaamisten huikeaa kiteyttämistä ja arvokasta fokusointia, Risto Kyhälä kuvaa isännöinnin yhteistyötä Amiedun kanssa.
Amiedu toimii Realia Isännöinnille koulutuskumppanina ja kartoittaa yrityksen koulutustarpeet ja tuottaa tarvittavat kehittämispalvelut. Samalla pystytään katsomaan, mihin osaamiseen vaaditaan pitkäkestoisempaa koulutusta.
– Olemme toteuttaneet kahdenkymmenen ihmisen muuntokoulutuskurssin kirjanpitäjille. Heille annetaan valmiudet siirtyä isännöintiin. Olemme myös aloittaneet kaikkien esimiesten tutkintopohjaisen koulutuksen, joka on juuri tarpeisiimme räätälöity.
Tärkeintä on, että päätetään tavoitteet ja tiedetään, minkälaista osaamista organisaatioon halutaan rakentaa. Samalla kun johdetaan yrityksen muita tavoitteita, niin johdetaan osaamista. Kilpailukyvyn takana on aina riittävä osaaminen.
Lisätietoja Realia Groupista: www.realiagroup.fi