Yhteistyöllä kohti muuttuvia markkinoita

Mainio Vire Oy tarjoaa monipuolisia ja korkealaatuisia sosiaali- ja hoivapalveluja yli 80 paikkakunnalla ympäri Suomen. Asiakkaiden hyvinvoinnista vastaa yli 1 300 ammattilaisen joukko. Yrityksessä on jo pitkään valmistauduttu Sote-uudistuksen myötä muuttuvaan markkinatilanteeseen.

Mainio Vire pitää kilpailukyvystään kiinni panostamalla voimakkaasti uuden strategian mukaiseen osaamisen kehittämiseen. Mainio Vireen visiona on olla hyvinvointia luova edelläkävijä ja halutuin kumppani. Amiedun kanssa toteutettu kumppanuus tarjoaa mahdollisuuden pitkäkestoisiin, koko henkilökuntaa koskeviin valmennuksiin. Vuonna 2008 alkanut kumppanuus Amiedun kanssa pitää sisällään eritasoisia ja -pituisia valmennuksia ja koulutuksia lähihoitajien koulutuksesta, substanssikoulutuksiin ja johtajien Koulutuksiin.  Amiedun kanssa tehtävän ohjausryhmätoiminnan kautta ja pitkäjänteisen suunnittelun avulla tuetaan Mainio Vireen strategisia tavoitteita.

– Haluamme olla asiakkaalle ykkösvalinta, oli se kunta, omainen tai loppuasiakas. Tavoitteemme on olla myös alan halutuin työnantaja ja toteuttaa kasvuyrityksenä alan johtavia käytäntöjä. Mielestämme olemme tässä onnistuneet, koska kilpailijamme jäljittelevät niitä, henkilöstöjohtaja Leena Kreus toteaa.

Räätälöityä koulutusta koko henkilökunnalle

Amiedu on kehittänyt yhdessä Mainio Vireen kanssa räätälöidyn koulutuskokonaisuuden, joka sisältää Mainio Johtaja, Mainio Kehittäjä sekä Mainio Osaaja -kokonaisuudet. Yrityksen liiketoimintajohto on ollut vahvasti mukana koulutuksen suunnittelussa ja toteutuksessa. Se kertoo yrityksen sitoutumisesta koulutustoteutukseen.

Mainio Johtaja -Koulutuksen voi kiteyttää esimiesten kasvuohjelmaksi. Se on suunnattu alle viisi vuotta esimiestehtävissä toimineille yksikönvetäjille ja vastaaville sairaanhoitajille, jotka ovat kasvamassa yksikönvetäjiksi.

– Meidän esimiestyössä työhyvinvoinnin johtaminen sekä ryhmän johtaminen ovat painopistealueita. Mainio Johtaja -koulutuksen tuloksia seurataan muun muassa työhyvinvointikyselyn avulla. Valmennuksen vaikuttavuutta tutkitaan myös palvelutalokohtaisesti, Kreus kertoo.

Johtajakoulutuksen lisäksi kokonaisuuteen kuuluvat myös Mainio Kehittäjä sekä Mainio Osaaja -kokonaisuudet. Kreusin mukaan tavoitteena on kehittää kaikkien henkilöstöryhmiemme osaamista.

– Hyviä vaikutuksia olemme saaneet myös eri ryhmien opetusta yhdistelemällä. Varsinkin johtaja- ja kehittäjätaso toimivat loistavina muutosagentteina omissa yksiköissään. Myös oma tuotekehityksemme on saanut runsaasti tukea omaan työhönsä juuri Mainio Johtaja -toteutuksen kautta. Olemme kehittäneet sen avulla muun muassa myyntiin päätyneen palvelutuotteen.

Muuttunut markkinatilanne tuo muutoksia myös koulutuksiin. Lyhyiden koulutusten lisäksi Mainio Vire haluaa jatkaa pitkäkestoisia koulutusohjelmia.

– Niitä odotetaan tällä alalla, ja ne palvelevat myös yritysten tarpeita. Kokemuksemme mukaan pitkäkestoisilla koulutuksilla saadaan oikeasti muutosta työtavoissa, asenteissa ja sitoutumisessa. Haluamme olla haluttu työnantaja ja työpaikka, painottaa Leena Kreus.

Lisätietoja Mainio Vire Oy:stä: www.mainiovire.fi

Tutustu muihin referensseihimme »

Lue uusimmat Amicase-artikkelit »