Amiedu pyörittää Husin tietotekniikkakoulutuksia

HUS (Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS-kuntayhtymä) ja Amiedu ovat pitkäaikaisia kumppaneita. Amiedu on vuosien saatossa kouluttanut tietotekniikan perustaitoja Husin tuhansille työntekijöille.
Husin ja Amiedun yhteistyö on valtaosin Amiedun tuottamaa perustietotekniikan koulutusta. Husilla on tietotekniikan käyttäjiä pienen kaupungin verran, yli 20000, asiakaspalvelupäällikkö Marcus Nilson HUS-Tietotekniikasta kertoo.
– Oman haasteensa kurssien järjestämiselle tuo osaltaan Husin henkilökunnan vaihtuvuus ja suuri määrä. Koulutustarve on kuitenkin jatkuvaa, kun kyseessä ovat perustoimisto-ohjelmat.

Osaamisen kehittämistä kiireisille

Joustavuus ja uudenlaiset koulutusratkaisut kiinnostavat Husia. Haasteena on saada etenkin lääkäreitä osallistumaan koulutukseen.
– Näitä asioita on Amiedun kanssa mietitty ja kehitetty ratkaisuja. Yhtenä ratkaisuna ovat erilaiset verkkokoulutukset ja animaatioina toteutetut koulutusratkaisut. Ne tulevat varmasti lisääntymään, koska Husin työntekijöitä on laajalla alueella. Tämä on myös kestävän kehityksen kannalta hyvä asia, koska henkilöiden ei tarvitse matkustaa erityisesti koulutuksiin, vaan he voivat opiskella omalta työasemaltaan.
Husissa perustietotekniikan koulutuksiin sisältyy muun muassa toimisto-ohjelmien käyttökoulutusta.
– Suosittuja Amiedun järjestämiä koulutuksia ovat esimerkiksi Office-ohjelmakurssit, joilla opitaan tehokkaasti käyttämään Exceliä, Wordia ja PowerPoint-ohjelmia. Husissa panostetaan myös virtuaaliseen työskentelyyn. Kaikki Amiedulta tilaamamme koulutukset lähtevät asiakkaiden tarpeista. Meillä toteutetaan perustietotekniikan opetusta ympäri vuoden. Näiden lisäksi järjestämme myös räätälöityjä kursseja sekä esimerkiksi LiveMeeting-koulutusta. Yhteistyössä Amiedun kanssa järjestimme Office-vinkkiluennon, joka tallennettiin ja on näin katsottavissa milloin tahansa, töiden parhaiten salliessa, Marcus Nilson kertoo.

Uusia menetelmiä testataan

Husissa on tällä hetkellä käynnissä Office- ja Windows versiopäivitys, joka on suuri projekti Husin kaltaisessa organisaatiossa. Versiovaihdos vaatii myös koulutusta, jotta ohjelmien uudet ja muuttuneet ominaisuudet osataan tehokkaasti hyödyntää.
– Pilotoimme koulutuksessa animaation käyttämistä yhteistyössä Amiedun kanssa. Uskomme sen olevan oikea tapa saavuttaa suuri käyttäjäkuntamme. Tarkoitus on, että jokainen voi katsoa animaation ja kouluttautua silloin kun se hänelle parhaiten sopii. Amiedun koulutusmateriaali sekä koulutuskalenteri löytyvät Husin intranetistä, Marcus Nilson kertoo.
Tietoja koulutusten onnistumisesta kerätään jokaisen kurssin jälkeen.
– Käymme Amiedun kanssa yhdessä asiakaspalautteet läpi seurantapalavereissamme. Saamamme palautteet ovat olleet hyvällä tasolla. Tietotekniikan koulutuksen yksi kehittämisen suunta on se, että mennään asiakkaan luokse. Eräs tapa tehdä se, on tehdä se virtuaalisesti, Marcus Nilson toteaa.
Lisätietoja Husista www.hus.fi

 

Tutustu muihin referensseihimme »

Lue uusimmat Amicase-artikkelit »