Koulutusportaali vauhdilla pystyyn ICTLuotsin avulla

Caverion Industria Oy on Suomen johtava teollisuuden palveluyritys, joka tarjoaa kaikille teollisuuden aloille tuotantolaitosten kunnossapito- ja investointipalveluita. Varmistaakseen yli 2000 työntekijänsä ammattitaidon ylläpidon ja osaamisen kehittymisen Caverion Industrian koulutusjärjestelmä uudistettiin vastaamaan tämän päivän ja tulevaisuuden tarpeita.

– Halusimme täysin uudenlaisen lähestymiskulman koulutusten hallintaan. Tavoitteenamme oli luoda koko henkilökunnalle avoin, helppokäyttöinen koulutusportaali, joka sisältää kaikki koulutusten hallintaan liittyvät palvelut koulutustarjonnasta ilmoittautumiseen ja raportointiin, Caverion Industrian henkilöstöjohtaja Veikko Niemi kertoo.

Projekti toteutettiin yhteistyössä Amiedun ja ohjelmistotalo eTaikan kanssa. Prosessi vietiin läpi
Amiedun ICTLuotsi™-kehittämistyökalun avulla.

– Olemme käyneet Amiedun kanssa keskusteluja osaamisen hallinnasta ja osaamistarpeista, ja sitä kautta keskustelu laajeni käytännön asioihin. ICTLuotsi osoittautui loistavaksi työkaluksi uuden koulutusportaalin rakentamiseen, Caverion Industrian henkilöstönkehittämispäällikkö Marjo-Riitta Alarova sanoo.

Koulutusportaali on räätälöity vastaamaan Caverion Industrian strategiasta lähteviä osaamistarpeita. Tarjonta jakaantuu koulutusaloittain kahdeksaan eri osa-alueeseen: Kunnossapito, projektointi, suunnittelu, esimiestyö ja johtaminen, myynti, talous ja turvallisuus ja muut koulutukset.

– Prosessin yhteydessä halusimme uudistaa myös koulutusten toteutustapoja. Tulevaisuudessa osaamisen kehittäminen vaatii paljon muutakin kuin pelkkää face-to-face -koulutusta, muun muassa erilaisia etä- ja verkkokoulutuspaketteja. Meillä on henkilöstöä ympäri Suomen, ja pyrimme palvelemaan heitä sähköisten koulutusten kautta. Haluamme myös madaltaa osallistumiskynnystä lisäämällä lyhyitä, tietoiskutyyppisiä koulutuksia ja valmennuksia, Alarova lisää.

ICTLuotsin avulla koulutusportaali toteutettiin tarkan prosessisuunnitelman ja -aikataulun mukaan. Koko projekti vietiin loppuun reilussa neljässä kuukaudessa.

– Kyllä Amiedun rooli projektin moottorina ja pyörittäjänä oli merkittävä. Olemme lopputulokseen erittäin tyytyväisiä. Aiemmin koulutustarjonta oli hajallaan siellä täällä, nyt meillä on omassa intranetissä yksi helppokäyttöinen koulutusportaali, joka on yhteydessä myös Amiedun Extranet-palveluun, Niemi kiittää.

 

Lisätietoja Caverion Industria Oy:stä: www.caverion.fi

Tutustu muihin referensseihimme »

Lue uusimmat Amicase-artikkelit »