Case Kemppi: EN ISO 3834-2 hitsauksen laatustandardi

Kempin hitsaustoiminnoille on myönnetty EN ISO 3834-2 -sertifiointi ensimmäisenä hitsauslaitevalmistajana maailmassa. Se on luotettava tae Kempin kyvyistä kehittää ja tarjota hitsauksen laadunhallintapalveluita joustavasti ja tarpeenmukaisesti.

EN ISO 3834-2 -projekti toteutettiin alusta loppuun yhdessä Amiedun kanssa. Sertifiointi kattaa hitsaustutkimuksen, hitsauslaitteiden valokaaren ominaisuuksien kehittämisen, hitsauslaitteiden esittelyn ja hitsaustuotantoon liittyvän konsulttipalvelun.

–    Halusimme Amiedun kumppaniksi, koska heillä oli aiempaa kokemusta 3834-sertifioinneista. Lisäksi Amiedun laatuosaaminen oli tiedossa aiempien yhteistyökuvioiden perusteella, Welding Technology and Services -yksikön johtaja Petteri Jernström kertoo.

Projekti alkoi, kun Kempillä haluttiin nostaa profiilia ja saada todiste siitä että yrityksessä toimitaan hitsauksen osalta laadukkaasti.

–    Vaikka Kempillä ei ole varsinaista hitsaustoimintaa, halusimme näyttää myös ulospäin, että yrityksessä on ammattitaitoa ja että hitsauksessa noudatetaan soveltuvin osin hyviä konepajakäytäntöjä. EN ISO 3834-2 -standardi on tehokas tapa varmistaa, että ymmärrämme asiakkaidemme liiketoimintaa ja puhumme samaa kieltä.

Sertifikaatti haltuun ripeästi

Sertifioinnin myötä Kempillä tunnetaan hitsauksen laatuvaatimukset paremmin, osaaminen on kasvanut ja monet ovat voineet hyödyntää oppimaansa omassa työssään. Yritys pystyy tarjoamaan asiakkailleen asiantuntevia koordinointi-, koulutus- ja konsultointipalveluja. Varsinkin koordinoinnin merkitys nykyaikaisessa, globaalissa kaupankäynnissä korostuu kaiken aikaa.

–    Yhteistyön sujuvuuteen vaikutti myös se, että pääsimme projektiin mukaan heti suunnitteluvaiheesta, jolloin pystyimme keskittymään Kempin kannalta oleellisiin seikkoihin, Amiedun toimialajohtaja Kari Lepistö kertoo.

Projekti vietiin loppuun poikkeuksellisen nopeasti, reilussa neljässä kuukaudessa. Ripeään aikatauluun vaikutti Amiedun ammattitaidon lisäksi myös se, että Kempillä oli suuri motivaatio saada sertifikaatti. Sekä Kempillä että Amiedussa panostettiin, ja se näkyi lopputuloksessa. Sertifioinnin suoritti Inspecta.

–   Henkilökunta oli koko projektin ajan hyvin sitoutunut. Meille oli tärkeää, että Amiedu oli mukana myös jalkautusvaiheessa, sillä työntekijät haluttiin saman tien sitouttaa toimimaan laatukäsikirjan mukaisesti, Jernström korostaa.

 

Lisätietoja Kemppi Oy:stä: www.kemppi.com

Tutustu muihin referensseihimme »

Lue uusimmat Amicase-artikkelit »