Opiskeluhuolto amiedussa

Opiskeluhuollon tavoitteena on edistää opiskelijoiden hyvinvointia ja tukea opiskelijoiden oppimista, opintojen etenemistä sekä ehkäistä opintojen keskeyttämistä.

Opiskeluhuollolla Amiedussa tarkoitetaan:

  • opiskelijan hyvän oppimisen,
  • hyvän psyykkisen ja fyysisen terveyden sekä
  • sosiaalisen hyvinvoinnin edistämistä ja ylläpitämistä sekä niiden edellytyksiä lisäävää toimintaa oppilaitosyhteisössä.

Opiskeluhuoltoa toteutetaan ensisijaisesti ennaltaehkäisevänä koko oppilaitosyhteisöä tukevana yhteisöllisenä opiskeluhuoltona ja sen lisäksi perustutkinto-ja Valma-opiskelijoilla on oikeus yksilökohtaiseen opiskeluhuoltoon.

Opiskeluhuollon kuraattori- ja psykologipalveluiden järjestämisestä Amiedussa vastaa Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala(KASKO). Sosiaali – ja terveystoimi vastaa puolestaan opiskeluterveydenhoitajan sekä psykiatrisen sairaanhoitajan palveluiden järjestämisestä.

HUOMIOITAVAA! Yksilökohtaisen opiskeluhuollon kuraattorin, psykologin sekä opiskeluterveydenhuollon palvelut ovat tarkoitettu kaikille perustutkinto-opiskelijoille (poikkeuksena oppisopimuksella opiskelevat, joiden terveyspalvelut tulevat työterveyshuollon puolesta). Kaikki opiskeluhuollon palvelut ovat ilmaisia ja luottamuksellisia.

PSYKOLOGI

Tule tapaamaan psykologia, jos haluat löytää harmonisemman ja tyydyttävämmän elämän. Hyvään elämään kuuluu, että sinulla on hyvä olla, heräät aamulla virkkuna ja nukahdat illalla tyytyväisenä. Elämää rikastuttavat itselle tärkeät ihmissuhteet, omien arvojen mukaiset tavoitteet ja työn tai opintojen merkityksellisyys.

Jos haluat muutosta elämään ja tulla tyytyväisemmäksi, ota yhteyttä!

Amiedun psykologi on tavattavissa Taitotalolla maanantaista torstaihin klo 9–15, huoneessa 403. Ajanvaraustiedustelut mielellään soittamalla/tekstiviestitse.

Édua Holmström
040 534 61 17
edua.holmstrom2@hel.fi

KURAATTORI

Jo puhuminen voi auttaa. Voit käydä tapaamassa kuraattoria, jos haluat keskustella luottamuksellisesti huolistasi tai kaipaat tukea ja kannustusta isoihin tai pieniin kysymyksiin. Asiasi voi koskea opiskelua tai elämää yleensä: asumista, taloudellista tilannetta, sosiaalisia suhteita, muuttunutta elämäntilannetta tai kriisiä.

Amiedun kuraattori on tavattavissa Taitotalolla maanantaista torstaihin klo 9–15, huoneessa 402. Ajanvaraukset mielellään soittamalla/tekstiviestitse.

Paula Nikka, kuraattori
040 749 86 35
paula.nikka@hel.fi

OPISKELUTERVEYDENHOITAJA

Terveydenhoitajan puoleen voi kääntyä terveyteen liittyvissä asioissa. Palveluihin kuuluvat terveysneuvontaa ja ohjausta, ensimmäisen vuoden opiskelijoitten terveystarkastukset, kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset sekä peruslaboratoriokokeiden tarkistaminen.

Terveydenhoitaja on tavattavissa Taitotalossa maanantaista keskiviikkoon klo 9–15, huoneessa 550.

Rebecca Schauman
040 6812677
rebecca.schauman@hel.fi