Talous- ja palkkahallinnon koulutukset

Talous- ja palkkahallinnon alalla on jatkuvasti kysyntää osaavasta työvoimasta. Amiedussa on monipuolinen koulutustarjonta liittyen alan tutkintoihin, osatutkintoihin, verkkokursseihin, lyhytkoulutuksiin ja seminaareihin.

Koulutuksemme ovat aina ajantasaisia ja lähipäivillä käytämme nykyaikaisia ohjelmistoja ja keskitymme viimeaikaisiin lainsäädännön muutoksiin. Koulutuksissa vahvistetaan lisäksi osallistujien konsultatiivisia sekä tietoteknisiä valmiuksia. Tutkintotavoitteisissa koulutuksissa laadimme opiskelijan kanssa aina HOKS:in (henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma).

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi

Oletko alan vaihtaja, mutta sinulta puuttuu työpaikka? Tai oletko siirtynyt talous- tai palkkahallinnon työtehtäviin, mutta tutkinto puuttuu? Voit suorittaa liiketoiminnan perustutkinnon (merkonomi) tai tutkinnon osan koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Koulutuksessa saat perustaidot kirjanpidosta, palkanlaskennasta, tilinpäätöksistä ja yritysverotuksesta. Koulutussopimuksella opiskellessasi pääset intensiivisen koulutusjakson jälkeen harjoittelemaan oppimaasi alan yrityksessä ja näyttämään osaamisesi esimerkiksi kirjanpidon tai palkanlaskennan työtehtävissä. Oppisopimuksella opiskellessasi sinulle valitaan tarvitsemasi koulutuskokonaisuudet kurssitarjonnastamme ja voit kouluttautua monimuotoisesti työn ohessa. Liiketoiminnan perustutkinnon suoritettuasi, ammattinimikkeesi voi olla esimerkiksi:

  • talousassistentti
  • kirjanpitäjä
  • palkanlaskija
  • reskontranhoitaja

Liiketoiminnan ammattitutkinto, taloushallinnon osaamisala

Liiketoiminnan ammattitutkinto taloushallinnon osaamisalalta on tarkoitettu sinulle, joka olet toiminut taloushallinnon asiantuntijatehtävissä jo jonkin aikaa, mutta haluat päivittää osaamistasi ja saada todistuksen ammattitaidostasi. Voit hakeutua suorittamaan tutkintoa oppisopimuksella ja päivittää osaamistasi reskontranhoitoon, sisäiseen laskentaan, pääkirjanpitoon, projektiosaamiseen, palkanlaskentaan tai tilinpäätöksiin liittyen. Liiketoiminnan ammattitutkinnon suorittajat voivat toimia esimerkiksi:

  • palkkahallinnon asiantuntijana
  • tilinpäätöstaitoisena kirjanpitäjänä

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto, taloushallinnon osaamisala

Liiketoiminnan erikoisammattitutkinto taloushallinnon osaamisalalta on tarkoitettu sinulle, joka olet toiminut jo vuosia taloushallinnon asiantuntija- tai esimiestehtävissä ja haluat varmuutta asiantuntemuksesi tueksi. Voit suorittaa liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon taloushallinnon osaamisalalta oppisopimuksella. Koulutuksen jälkeen osaat analysoida, suunnitella ja seurata taloutta sekä toteuttaa budjetti- tai talousarvioseurantaa ja sisäistä laskentaa nykyaikaisia menetelmiä hyödyntäen. Liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon suorittajat voivat toimia esimerkiksi:

  • controllerina
  • talouspäällikkönä

Kaikkien tutkintojen koulutuksiin on jatkuva haku ja kutsumme kaikki hakijat henkilökohtaiseen haastatteluun, jossa selvitetään nykyiset työtehtäväsi ja osaamisen kehittämisen tarve suhteessa tutkinnon perusteisiin.