Lähihoitaja, sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Haluatko tehdä merkityksellistä ja ihmisläheistä työtä? Tahdotko, että työsi on vastuullista ja monipuolista? Opiskele silloin lähihoitajaksi!

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suorittaminen antaa sinulle valmiudet työskennellä lähihoitajana hoidon, huolenpidon, kuntoutuksen ja kasvatuksentehtävissä. Alan työllisyysnäkymät ovat hyvät ja työkenttä laaja.

Kenelle?

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto sopii sinulle, joka olet suorittanut perusopetuksen oppimäärän, eikä sinulla on tutkintoa tai se on jäänyt kesken. Erinomainen vaihtoehto myös alanvaihtajille.

Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma

Kartoitamme nykyisen osaamisesi ja ammatilliset kehittymistavoitteesi ja teemme sinulle kehittymissuunnitelman tutkinnon suorittamiseksi. Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, joka sisältää lähiopetusta (1 – 2 krt/viikko), ohjattua etä- ja verkko-opiskelua, itseopiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suorittamisaika on keskimäärin 2 vuotta. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oman työn ohessa sekä oppisopimuksena, mikäli sinulla on alan työpaikka.

Mielenkiintoinen koulutussisältö

Voit valita viidestä mielenkiintoisesta osaamisalasta:

  • Ikääntyvien hoidon ja kuntoutuksen osaamisala
  • Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisala
  • Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisala
  • Sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala
  • Vammaistyö

Tutkinto muodostuu viidestä ammatillisesta tutkinnon osasta, joista kaksi ensimmäistä on kaikille osaamisaloille samoja. Tämän jälkeen opinnot eriytyvät osaamisaloittain. Meillä on myös mahdollisuus kansainväliseen vaihtoon opintojen aikana. Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon kuuluvat lisäksi yhteiset tutkinnon osat eli YTO-aineet.

Kiinnostuitko? Tutustu haussa oleviin koulutuksiin tai ota meihin yhteyttä, kerromme mielellämme Sinulle lisää!

Pidätämme oikeuden muutoksiin.