Sähköasentaja

Sähköasentajan ammattikoulutus tarjoaa osaavalle tekijälle runsaasti vaihtoehtoja, sillä alan työllisyysnäkymät ovat hyvät.  Lisäksi sähköasentajan työ on erittäin monipuolista.

Amiedussa voit suorittaa Sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinnon ja Sähköasentajan ammattitutkinnon.

Sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinto, sähköasentaja

Sähköasentajan perustutkinto sopii sinulle, joka olet käynyt vähintään peruskoulun ja omaat hyvän värien erottelukyvyn. Tutkinnon suoritettuasi sinulla on perusvalmiudet toimia sähköasentajan työtehtävissä sekä työskennellä laitteiden huolto-, ylläpito-, asennus- ja neuvontatehtävissä sähköalan kokoonpano-, testaus-, korjaus-, huolto- ja myyntitehtävissä.

Sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden useisiin sähköalan jatko-opintoihin.

Sähköasentajan ammattitutkinto

Koulutus on tarkoitettu sinulle, jolla on vahvavirtapuolelta sähköalan perustutkinto tai vastaava koulutus, alan työkokemusta vähintään 3 vuotta tai olet pätevöitynyt alalle pitkän sähköasennusalan työkokemuksen perusteella (vähintään 6 vuotta). Koulutuksen jälkeen sinulla on valmiudet tehdä kiinteistöjen ja sähkönjakeluverkkojen, tieto- ja turvajärjestelmien sekä kiinteistöautomaation asennuksia.

Sähköturvallisuusmääräysten tuntemusta osoittavan tutkinnon (sähköturvallisuustutkinto 2) suorittaminen on yksi keskeisimpiä koulutuksen tavoitteita. Koulutuksen aikana opit oman työn tarkastamisen, tarkastusmittaukset sekä käytön opastuksen, jotka kuuluvat olennaisena osana työsuorituksiin.

Henkilökohtainen toteutus

Kartoitamme jo hakeutumisvaiheessa ammattitaitosi ja laadimme sen pohjalta yhdessä sinun ja työpaikkasi kanssa henkilökohtaisen oppimissuunnitelman ammattitaidon hankkimiseksi ja tutkinnon suorittamiseksi. Opiskelu- ja tutkinnon suorittamisaika määräytyvät yksilöllisesti. Sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinnon suorittaminen kestää noin 2 vuotta ja sähköasentajan ammattitutkinnon 8 kuukautta.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.