Rakennusalan koulutus

Talonrakentajat

Talonrakentaja on rakennusalan monitaitoinen perusammattilainen, jonka tehtäviin voivat kuulua lähes kaikki talonrakennuksen työt. Talonrakentajan ammatissa tarvitaan kädentaitoja, ongelmanratkaisukykyä, itsenäistä työskentelyotetta ja hyvää fyysistä kuntoa. Rakennusalan perustutkinto, talonrakentajan koulutusohjelma tarjoaa mahdollisuuden erikoistua kirvesmiestöihin, korjausrakentamiseen, muuraukseen tai rakennusalan moniosaajaksi. Talonrakentajana voit toimia myös itsenäisenä yrittäjänä.

Maalarit

Pintakäsittelyalan perustutkinto antaa valmiudet toimia maalausalan ammattilaisena, joka osaa tavallisten ulko-, sisä- ja kalustemaalaustöiden lisäksi perinteisiä pintakäsittelymenetelmiä. Maalarina maalaat, tapetoit, laatoitat, päällystät lattioita ja teet tasoitus- ja ulkomaalaustöitä uudis- ja saneerauskohteissa. Opit myös ruiskumaalausta, ja ymmärrät ekologisen ja kestävän kehityksen merkityksen työssäsi. Maalarit työskentelevät mm. rakennusmaalausliikkeissä, rakennusliikkeissä, lattianpäällystealan yrityksissä tai huonekalutehtaissa. Maalarit voivat toimia myös itsenäisinä yrittäjinä.

Työnjohtajat

Rakennustuotannon ammattitutkinto (RAT) soveltuu henkilöille, jotka toimivat rakennusalan työnjohtotehtävissä ja omaavat aidon kiinnostuksen ja halun itsensä, yrityksensä ja toimialansa kehittämiseen.

Rakennusalan täydennyskoulutukset

Voit kehittää osaamistasi myös lyhemmillä täydennyskoulutuksilla, jotka kestävät yhdestä päivästä muutamaan lähipäivään. Tarjoamme muun muassa rakenteiden tiivistäjän, kosteudenmittaajan, märkätilatyö- sekä YSE-koulutusta. Saat meiltä myös alalla tarvittavat korttikoulutukset. Tutustu tarkemmin alla olevaan tarjontaan tai kysy meiltä lisää: rakentamisala(at)amiedu.fi