Toimitilahuoltaja, laitoshuoltaja, siivooja

Toimitilahuoltajan tai laitoshuoltajan työ tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja ammatilliseen suuntautumiseen. Pääosa työstä on ylläpitosiivoustöitä, mutta monipalvelukulttuurin yleistyessä toimenkuvaasi voi kuulua myös ateria- ja kahvituspalveluita, tekstiilinhuoltotehtäviä, kokousjärjestelyjä tai kiinteistönhoitoon liittyviä tehtäviä, kuten ovien lukitsemista tai aulapalveluiden tuottamista. Joka tapauksessa pääset tekemään itsenäistä asiakaspalvelutyötä, jonka jäljen näet heti. Työtehtävät ja -kohteet ovat monipuolisia, saat mukavaa vaihtelua ja tapaat työssäsi erilaisia ihmisiä. Keskeisimpiin tehtäviin kuuluvat kiinteistön viihtyvyydestä, turvallisuudesta ja ylläpidosta huolehtiminen. Toimitilahuoltajana tai laitoshuoltajana voit vahvistaa osaamistasi ja edetä urallasi muun muassa esimiestehtäviin. Tule mukaan alalle, joka kehittyy ja työllistää hyvin!

Toimitilahuoltaja, Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto

Olet tulossa kiinteistöpalvelualle tai työskennellyt vasta vähän aikaa toimitilahuoltajana/siivoojana. Työnantajasi voi olla esimerkiksi puhdistuspalveluita tarjoava palveluyritys, kunta tai kaupunki, ja työpaikkasi esimerkiksi toimisto, koulu, päiväkoti, asuinkiinteistö, hotelli, tuotanto- tai huoltotila, elintarviketila tai uimahalli. Koulutus antaa sinulle hyvät valmiudet tehdä itsenäisesti ja ammattimaisesti ylläpito- ja perussiivoustöitä. Sinulla voi olla erityisosaamista muun muassa rakennusaikaisesta puhtaanapidosta, toimistopalveluiden toteuttamisesta, kotisiivouspalveluiden tuottamisesta, kosteiden tilojen puhtaanapidosta tai kauppa- ja myymälätilojen puhtaanapidosta. Sinulla on hyvä mahdollisuus laajentaa osaamistasi ns. monipalveluosaajaksi. Esimerkiksi puhdistuspalvelualan ammattilaisten tehtäviin voi kuulua toimitilapalveluihin liittyviä kokousjärjestelyjä tai kiinteistönhoidon tehtäviä, kuten ovien lukitsemista. Koulutuksen sisällössä painottuvat kokonaisuuksien ja asiakaspalvelutilanteiden hallinta sekä tietotekniikan hyötykäyttö. Tutkinnon suorittamisaika on yksilöllinen, noin 1,5 vuotta. Aiemmin hankittu osaaminen vaikuttaa koulutuksen kestoon.

Toimitilahuoltaja (AT), Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto

Sinulla on jo useamman vuoden työkokemus puhdistuspalvelualan työtehtävistä, mutta tutkinto vielä puuttuu. Työnantajasi voi olla esimerkiksi puhdistuspalveluita tarjoava palveluyritys, kunta tai kaupunki, ja työpaikkasi esimerkiksi toimisto, koulu, päiväkoti, asuinkiinteistö, hotelli, tuotanto- tai huoltotila, elintarviketila tai uimahalli. Koulutus antaa sinulle valmiudet hoitaa palvelusopimukseen kuuluvia kiinteistöpalvelualan työtehtäviä aikataulun ja laatuvaatimusten mukaisesti sekä osallistua muiden oheispalveluiden tuottamiseen ja kehittämiseen. Voit kehittää osaamistasi ns. monipalveluiden suuntaan, eli valita osaamista täydentämään muita kuin perinteisesti kyseiselle osaamisalalle tyypillisiä tutkinnon osia esimerkiksi kiinteistönhoidon tai aulapalveluiden alueelta. Pääosa työstäsi koostuu kuitenkin ylläpito- ja perussiivoustöistä. Koulutukseen sisältyy myös töiden suunnittelua ja kehittämistä. Tutkinnon suorittamisaika on yksilöllinen, noin 1 vuosi. Aiemmin hankittu osaaminen vaikuttaa koulutuksen kestoon.

Laitoshuoltaja, Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto

Sinulla on jo useamman vuoden työkokemus puhdistuspalvelualan työtehtävistä, mutta tutkinto vielä puuttuu. Työnantajasi voi olla esimerkiksi julkinen tai yksityinen yritys tai yhteisö, ja työpaikkasi esimerkiksi toimisto, koulu, päiväkoti, vanhainkoti tai sosiaali- ja terveydenhuollon laitos. Tutkinnon suorittanut toimii itsenäisesti ja asiakaslähtöisesti puhdistuspalvelualan monipuolisissa työtehtävissä erilaisissa asiakaskohteissa. Koulutus antaa valmiudet hoitaa palvelusopimukseen kuuluvat siivoustyöt nykyaikaisin siivousmenetelmin sekä osallistua muiden oheispalveluiden tuottamiseen. Koulutukseen kuuluu myös töiden suunnittelua ja kehittämistä. Tutkinnon suorittamisaika on yksilöllinen, noin 1 vuosi. Aiemmin hankittu osaaminen vaikuttaa koulutuksen kestoon.

Kiinnostavatko sinua palveluohjaajan tai esimiehen tehtävät? Lue lisää » 

AmiPakki-lyhytkoulutukset. Lue lisää » 

Voit kehittää osaamistasi myös lyhemmillä täydennyskoulutuksilla, jotka kestävät puolesta päivästä muutamaan lähipäivään. Tarjoamme koulutusta muun muassa märkätilojen puhtauden hallinnasta, ylläpitosiivouksen puhdistusainetietoudesta, lattioiden kunnossapidosta, koneiden käytöstä, esimiestaidoista tai vaikkapa ravitsemuksen perusteista. Tutustu tarkemmin alla olevaan tarjontaan tai kysy meiltä lisää: kiinteistoala(at)amiedu.fi.