Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, on työelämän arvostama tutkinto. Se antaa sinulle mahdollisuuden työskennellä elinkeinoelämän kaikilla aloilla tai jatkaa opintojasi. Tutkinto soveltuu peruskoulun tai ylioppilastutkinnon suorittaneille aikuisille, joilla on työkokemusta. Valittavanasi on kaksi osaamisalaa: asiakaspalvelu ja myynti sekä talous- ja toimistopalvelut.

Kenelle?

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, soveltuu sinulle, joka olet suorittanut ylioppilastutkinnon tai peruskoulun. Sinulla tulee olla työssä mahdollisuus osallistua osaamisalasi mukaisiin työrosesseihin, joissa ammattitaito tutkinnon suorittamista varten arvioidaan.

Käytännönläheinen ja joustava

Koulutuksen hakeutumisvaiheessa arvioidaan nykyinen osaamisesi, henkilökohtaiset kehittymistavoitteesi ja valmiutesi tutkinnon suorittamiseen. Lisäksi huomioidaan työpaikkasi kehittämistarpeet ja työssä oppimisen mahdollisuudet. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma tutkinnon suorittamista varten.

Opiskelu sujuu joustavasti myös työn ohessa. Tietopuoliset opinnot suoritetaan lähiopiskelun lisäksi verkossa ja etätehtävinä. Käytännön ammattitaidon osoitat aidoissa työtehtävissä. Tutkinnon suorittamisaika on yksilöllinen, keskimäärin 1,5 vuotta.

Aloita opinnot nyt!

Merkonomin oppisopimuskoulutukseen on jatkuva haku, joten voit aloittaa opinnot silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

Yrityksille

Yrityskohtaisissa toteutuksissa tutkintoon valmistava koulutus painotetaan yrityksen liiketoimintaa tukevaksi. Lähtökohtana ovat henkilöstön kehittämisen tarpeet. Tuloksena on toimintatapojen, työyhteisön ja työntekijän ammattitaidon kehittyminen.