Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, on työelämän arvostama tutkinto. Se antaa sinulle mahdollisuuden työskennellä elinkeinoelämän kaikilla aloilla tai jatkaa opintojasi. Tutkinto soveltuu peruskoulun tai ylioppilastutkinnon suorittaneille. Voit suuntautua esimerkiksi asiakaspalveluun, myyntiin, markkinointiin tai talous- ja palkkahallintoon.

Kenelle uusi tutkinto sopii?

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, soveltuu sinulle, joka olet suorittanut ylioppilastutkinnon tai peruskoulun. Koulutuksen aikana sinulla tulee olla mahdollisuus osoittaa osaamisesi käytännön työtehtävissä, joissa ammattitaito tutkinnon suorittamista varten arvioidaan.

Käytännönläheinen ja joustava

Koulutuksen hakeutumisvaiheessa arvioidaan nykyinen osaamisesi, henkilökohtaiset kehittymistavoitteesi ja valmiutesi tutkinnon suorittamiseen. Lisäksi huomioidaan työpaikkasi kehittämistarpeet ja työssäoppimisen mahdollisuudet. Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma tutkinnon suorittamista varten.

Opiskelu sujuu joustavasti myös työn ohessa. Tietopuoliset opinnot suoritetaan lähiopiskelun lisäksi verkossa ja etätehtävinä. Käytännön ammattitaidon osoitat aidoissa työtehtävissä. Tutkinnon suorittamisaika on yksilöllinen, keskimäärin 1,5 vuotta.

Aloita opinnot nyt!

Merkonomin koulutukseen on jatkuva haku, joten voit aloittaa opinnot silloin, kun sinulle parhaiten sopii.