Liiketoiminnan ammattitutkinto

Monet entiset liiketoiminnan osaamisalueen ammattitutkinnot poistuvat ja korvautuvat liiketoiminnan ammattitutkinnolla alkaen 1.1.2019. Poistuvia tutkintoja ovat markkinointiviestinnän ammattitutkinto, myynnin ammattitutkinto, taloushallinnon ammattitutkinto, virastomestarin ammattitutkinto, sihteerin ammattitutkinto, asiakirjahallinnon ja arkistotoimen ammattitutkinto, ulkomaankaupan ammattitutkinto, finanssialan ammattitutkinto ja kiinteistövälitysalan ammattitutkinto.

Kenelle uusi tutkinto sopii?

Liiketoiminnan ammattitutkinto sopii sinulle, jolla on valitun osaamisalan mukaista työkokemusta sekä mahdollisuutta hankkia alan työnantajan palveluksessa tutkinnon edellyttämää osaamista sekä suorittaa osaamisen näytöt käytännön työtehtäviä tekemällä. Tutkinnon suorittaminen edellyttää myös aitoa kiinnostusta ja sitoutumista tutkinnon suorittamiseen.

Amiedu tarjoaa liiketoiminnan ammattitutkinnon osaamisaloista seuraavat:

Liiketoiminnan palvelujen osaamisala

Aula- ja monipalveluihin suuntautuva opiskelija voi työskennellä mm. aulapalvelun tai digiajan assistentin tehtävissä, toimistossa, virastossa tai asiakastuessa. (Tutkinto on entinen virastomestarin ammattitutkinto.)
Tutustu ja hae nyt! »

Myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala

Myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisalalle aikova voi työskennellä markkinointiviestinnän toimeksiantojen toteuttajana tai myynnin ja asiakaspalvelun erilaisissa tehtävissä. Hän osaa ideoida, suunnitella ja toteuttaa toimeksiantajan liiketoimintaa tukevia markkinointitoimenpiteitä ja tapahtumia.

Myyntiin suuntautunut opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida myynti- ja asiakaspalvelutyötään sekä asiakashankintaa. Hän osaa myydä asiakaslähtöisesti ja arvioida työn tuloksellisuutta. Hän osaa myös kehittää palvelua yhdessä asiakkaiden ja muiden palveluun liittyvien toimijoiden kanssa. Hän tutustuu asiakkaan tilanteeseen ja ostotarpeisiin, ja suunnittelee ja esittelee ratkaisuehdotuksen asiakkaalle. Hän hoitaa vastuullaan olevia asiakkuuksia tai asiakasryhmiä ja arvioi sekä kehittää ratkaisumyyntiprosessia. (Tutkinto on entinen myynnin ammattitutkinto ja markkinointiviestinnän ammattitutkinto.)
Tutustu ja hae nyt! »

Taloushallinnon osaamisala

Taloushallinnon osaamisala sopii sinulle, joka toimit palkanlaskennan, kirjanpidon, reskontran hoitamisen, tilinpäätöksen laadinnan, sisäisen laskennan, budjetoinnin tai taloushallinnon neuvontaan liittyvissä tehtävissä.
Taloushallinnon osaamisalan suorittaminen antaa sinulle varmuutta talous- tai palkkahallinnon tehtävissä toimimiseen ja syventää ymmärrystäsi alan lainsäädännön sekä substanssin osalta. Koulutuksen avulla kehität valmiuksiasi toimia asiakkaiden ja organisaatiosi avainhenkilöiden kanssa. (Tutkinto on entinen taloushallinnon ammattitutkinto.)
Tutustu ja hae nyt! »

Kiinteistövälityksen osaamisala

Kiinteistönvälitykseen suuntautuva osaamisala antaa valmiudet kiinteistönvälitysalan ammattilaiseksi, jonka jälkeen kykenet toimimaan ammattitaitoisesti kiinteistöjen myynti- ja vuokraustehtävissä. Koulutuksen aikana syvennät osaamistasi asuntokauppaa säätelevään kiinteistölainsäädäntöön, välityspalvelun myymiseen, asuntojen arvon arvioimiseen, asuntojen vuokraukseen, ostotoimeksiantojen hoitamiseen sekä uudisasuntojen myyntiin. Tutkinnon suorittaminen tukee valtakunnallisiin Keskuskauppakamarin LKV- ja LVV-kokeisiin valmistautumisessa. (Tutkinto on entinen Kiinteistövälitysalan ammattitutkinto KiAt)
Tutustu ja hae nyt! »