Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus (VALMA)

Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus eli VALMA on koulutus, joka valmentaa sinua pyrkimään ammatilliseen koulutukseen. Saat uraohjausta, opiskeluvalmiuksia ja tietoa työelämästä. Koulutus parantaa mahdollisuuksiasi päästä työelämään. Maahanmuuttajana voit myös vahvistaa suomen kielen taitoasi. Pääsy VALMA-koulutukseen vaatii vähintään kielitaitotasoa A2.1. Opiskeluvalinnoissa ovat etusijalla nuoret sekä ne hakijat, joilla ei ole vielä ammatillista koulutusta.

Koulutuksella kiinni työelämään

Ammatilliseen koulutukseen valmistavassa koulutuksessa (VALMA) saat uraohjausta, opiskeluvalmiuksia ja tietoa työelämästä, myös vahvistat suomen kielen taitoasi. Koulutuksen jälkeen voit jatkaa opiskelua ja suorittaa ammatillisen perustutkinnon esimerkiksi merkonomi, datanomi tai lähihoitaja. Koulutus parantaa mahdollisuuksiasi päästä työelämään.

Ammatilliset tutkinnot

Jos sinulla on jo hyvä suomen kielen taito, voit hakea ammatillisiin koulutuksiimme. Niihin on erilaisia pääsyvaatimuksia. Esimerkiksi suomen kielen osaamistasosi tulee olla vähintään keskitasolla (YKI-testin tulos 3-4).  Katso tarkemmat hakuvaatimukset sinua kiinnostavan koulutuksen kohdalta.