Peligrafiikka vei mennessään

Peligrafiikan koulutus oli juuri sitä mistä Milo Toivonen oli ollut pitkään kiinnostunut.

Selvää oli alusta alkaen, että tämä on minun juttuni, toteaa Milo Toivonen peligrafiikan opinnoistaan.

– Kun huomasin Amiedun mainoksen peligrafiikasta, laitoin heti hakemuksen menemään.

Milo kertoo etsineensä oikeaa alaa ja kokeilleen eri opiskeluja, mutta mikään ei oikein tuntunut omalta.

– Peligrafiikkaa ei aiemmin ole ollut tarjolla. Kun hain Amieduun, tein itselleni selväksi, että nyt tai ei koskaan. Tämän teen kunnolla. Haastattelu Amiedussa meni hyvin ja olin todella iloinen, kuin sain kuulla, että pääsin opiskelemaan peligraafikoksi.

Milon opinnot ovat edenneet erinomaisesti. Valmistuessaan hän on suorittanut audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinnon peligrafiikan osaamisalalta.

Tukea ja verkostoja

Opintojen ensimmäinen viikko vierähti uuteen tutustuen, muistelee Milo. Sen jälkeen ryhmä jaettiin pienryhmiin, joiden kesken toimitaan koko opiskeluajan.

– Se on mielestäni hyvä tapa oppia, koska tiimeissä toimitaan työelämässäkin pelialalla. Olen pienryhmässä ikään kuin tiiminvetäjänä. Mielestäni tehtävissä on aina ollut jokin tarkoitus, joten opinnot tuntuvat hyödyllisiltä. Ryhmän kanssa valmistetaan suurempi projekti, jossa pitää tehdä toimiva 2D-peli.

Milo nostaa todella arvokkaaksi Amiedun kautta saamansa yhteydet pelintekijöihin ja muhin alaa opiskeleviin.

– Minä olen mukana useammassa eri pelintekijätiimissä, jotka toimivat eri oppilaitoksissa. Kouluttajan mahdollistamat kontaktit ovat korvaamattomia. Olen saanut mahdollisuuksia, jotka olen halunnut hyödyntää. Ilman tukea näitä ryhmiä olisi ollut vaikea löytää.

Opiskeluissa pienryhmä on ollut lähin tuki kouluttajien rinnalla. Kouluttajat ja opinto-ohjaaja ovat aina tarvittaessa tavoitettavissa. Aikuiskoulutuksessa henkilökohtaistaminen on osa ohjausta, ja tarvittaessa opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua myös opinto-ohjaukseen koko opiskeluiden ajan. Sitä käytetään hyvin eri tavoille, yksilöllisesti jokaisen tarpeiden mukaisesti.

– Olen aina saanut apua, jos jotain ongelmia on ollut. Mielestäni on hyvä, että omasta opiskeluista saa ja pitää ottaa vastuuta. Koulutuksessa oli mukana ihmisiä erilaisella osaamisella. Minä osasin piirtää ja kuvankäsittelyn perusteet, mutta pelimoottoreista tai muusta ei ollut osaamista.

Opiskelu tuo iloa

Milo kertoo, että elämä muuttui lyhyessä ajassa opiskelujen ansiosta todella paljon.

– Käytän opiskeluihin paljon aikaa, mutta se ei tunnu opiskelulta tai työltä, koska tätä haluan tehdä. Aikuiskoulutuksen mahdollistama opiskelutyyli sopii minulle erittäin hyvin. Opiskelu on hyvin käytännönläheistä. Tunnen, että olen vastuussa opiskeluistani ja minulle annetaan mahdollisuuksia verkostoitua. Jos ne käyttää, voi päästä nopeasti eteenpäin. Kaiken takana on kuitenkin oma motivaatio.

Amiedun peligrafiikka ja -ohjelmointikoulutuksissa koulutetaan ammattilaisia peliteollisuuden tarpeisiin. Koulutuksessa tehdään yhteistyötä graafikoiden ja ohjelmoijien kanssa. Yhteistyötä on myös koulutusasteiden välillä, ja opiskelijat pääsevät myös yhteistyöprojekteihin ammattikorkeakouluihin saaden samalla mahdollisuuden suorittaa myös ammattikorkeakouluopintoja.

Tutustu koulutuksiin »