Pankkiura sai jatkoa turvallisuusasiantuntijan F.E.C. koulutuksen jälkeen

Espoolaisen Päivi Huttusen teatterireissu sai uuden käänteen, kun käteen osui Metro-lehden ilmoitus Turvallisuusasiantuntijan F.E.C. koulutuksesta. Lähes siltä istumalta Huttunen tarttui luuriin, laittoi hakemuksen Amieduun ja aloitti keväällä opiskelun.

Takana oli huikea, yli 30 vuoden työura ja sitä seurannut lähes vuoden sapattivapaa, jona aikana Päivi ei vilkuillutkaan uusia haasteita.

Turvallisuusasiantuntijan F.E.C. koulutus on suunnattu raskaan sarjan ammattilaisille – ja sitä Huttunen todella on. Ura finanssialalla alkoi opiskelujen ohella kesätöistä.

–    Aloitin etulinjasta eli asiakaspalvelutiskiltä. Vuosien varrelle on mahtunut mm. koulutusta ja valmentamista sekä erilaisia markkinoinnin suunnittelu- ja vastuutehtäviä. Viimeiset 15 vuotta johdin pankin konttoreita ja konttorialueita, Huttunen kertaa omaa työhistoriaansa.

Markkinointiin suuntautuneen kaupallisen koulutuksen lisäksi Huttusella on liuta muita ammatillisia tutkintoja.

–    Minulla on ollut onni työskennellä yrityksissä, joissa osaamisen kehittämiseen on annettu mahdollisuus. Matkan varrella on tullut opiskeltua melkoinen määrä. Silti turvallisuusasiantuntijan F.E.C. on yllättänyt positiivisesti monessa mielessä.

Pitkä rekrytointipolku tähtää työllistymiseen

Koulutusohjelma sisältää alussa kuuden viikon intensiivijakson, jolloin opiskellaan turvallisuustoimialaa monesta eri kulmasta. Sen jälkeen on vuorossa puolen vuoden työharjoittelujakso yhteistyöyrityksessä. Huttunen puhuu itse mielellään partnerisopimuksesta.

–    Mielestäni partneriajatus sopii paremmin koulutusohjelmaan, jossa on mukana jo hyvinkin kokeneita työntekijöitä. Puolen vuoden jakso on näin parhaimmillaan syvällisempi kuin perinteinen työharjoittelu, ja partneruus tähtää työllistymiseen. Lisäksi partneruuteen liittyy myös Amiedu oppilaitoksena, jolloin tämä on tavallaan kolmikantasopimus.

Huttusen mukaan koulutus tarjoaa upean erilaisen rekrytointipolun, joka on normaalisti liki mahdoton työelämässä.

–    Tavallisesti rekrytoidaan suoraan johonkin tiettyyn tehtävään. Tämä koulutus antaa työnantajalle hienon mahdollisuuden testata henkilöä puoli vuotta ja pohtia, mihin positioon hän firmassa sopii. Samoin työntekijä voi tutustua yritykseen ja siellä oleviin erilaisiin tehtäviin.

Päivi Huttunen solmi koulutukseen sisältyvän partnerisopimuksen S-Pankkiin, joten pitkään jatkunut pankkisektori sai jatkoa. Ja ennen kuin koulutus ehti loppusuoralle, Päivi oli allekirjoittanut työsopimuksen S-Pankin kanssa.

Vahva panostus sisältöön

Intensiiviviikkojen ja lähijaksopäivien ohjelmassa on panostettu tasokkaisiin valmentajiin ja konsultteihin sekä eri alojen asiantuntijoihin.

–    On harvinaista herkkua päästä koulutusohjelmaan, jossa käy lukuisia eri syväosaamisalueiden guruja valmentamassa. Amiedun panostus valmentajiin ja erityisesti turvallisuusalan osaajien käyttöön kouluttajina oli vahva. En ole kokenut aivan vastaavaa aiemmin. Yleensä koulutuksessa on yksi kalliilla hinnalla ostettu valmentaja ja sillä mennään.

Huttusen mukaan vastaavalle sisältökokonaisuutta hieman kehitettävälle koulutusohjelmalle on ehdottomasti tarvetta.

–    Yksi isoimmista ja hienoimmista anneista on ollut se, että opiskelijat tulevat erilaisista taustoista, eri työympäristöistä ja tehtävistä. On valtava rikkaus kuunnella, oppia ja nähdä eri näkökulmia. Hyvin toimiva ryhmä tarjoaa myös vertaistukea ja erilaista osaamista sekä ajattelumaailmaa, joita hyväksikäyttäen voi rohkaistua jopa hakemaan monimuotoisemminkin työtä pitkänkin työttömyyskauden jälkeen.

Päivi Huttusen omalla kohdalla turvallisuusasiantuntijan F.E.C. koulutus on mennyt juuri siten kuin ohjelman ihannetilassa toivotaan: työsopimus saatiin solmittua.

–    Olen todella iloinen, että pääsin yritykseen, jossa voin hyödyntää aiempaa osaamistani ja ammattitaitoani jopa osittain uudellakin tavalla. Pankkiala on vahvasti luottamusbusiness, joka kattaa kaikki turvallisuuden elementit ja toteuttaa niitä myös arjessa.

F.E.C. (Further Educated with Companies) on Uudenmaan elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskuksen rekisteröimä tuotemerkki, jonka alla toteutetaan täydennyskoulutusta yhteistyössä yritysten kanssa. Koulutus on suunnattu korkean asteen koulutuksen saaneille työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille. Kokonaisuuden tavoitteena on sekä ratkaista yrityksen tuleva henkilötarve että kehittää henkilön osaamista koulutuksen kautta.

 

Tutustu koulutuksiin »