Nuorella maalariyrittäjällä asenne ja työn laatu kohdallaan

26-vuotias Tea Heino suoritti Amiedussa pintakäsittelyalan perustutkinnon ja perusti maalausalan yrityksen jo opiskeluaikanaan. Tyytyväisten asiakkaiden suosituksista on poikinut uusia töitä niin, että tekemistä on riittänyt toistaiseksi niin paljon kuin ehtii vain tehdä.

Tea Heino oli työskennellyt lukion jälkeen logistiikka-alalla. Päätettyään lähteä opiskelemaan hän valitsi alan, jossa pääsee tekemään käsillään. Pintakäsittelyalan perustutkinnon suorittaminen kesti puolisentoista vuotta.

– En ole mikään toimistossa istuja, Tea hymyilee. – Halusin työn, jossa paikka vaihtuu eikä tarvitse istua neljän seinän sisällä, ja näkee oman työnsä jäljen heti. Harkitsin talonrakennusalaakin, mutta pintakäsittely tuntui parhaimmalta ja on myös sopivan fyysistä.

Amiedu oli luonteva valinta opiskelupaikaksi, ja aikuiskoulutus saa Tealta pelkkää kiitosta.

– Oli tosi mukavaa! Kouluttajat ovat päteviä, ja pääsi tekemään käytännössä ja monipuolisesti. Kaksi kuukautta kestänyt työharjoittelu oli ihan parasta, vaikka teoriatiedot ja kouluttajilta saadut neuvot antavat nopeammin valmiuden tehdä asioita, Tea hehkuttaa. – Aikuiskoulutus on siitä hyvä juttu, että opiskelijat ovat enemmän oman ikäisiä ja motivoituneempia – useimmat tietävät jo mitä haluavat.

Yrittäjäksi jo opiskeluaikana

Tea perusti pääkaupunkiseudulla toimivan Maalaus Tupasaari -yrityksensä opiskeltuaan vuoden verran. Hän tekee sisä- ja ulkomaalauksia, maalausurakointeja, ja myös tapetointi ja lattioiden asennus onnistuvat.

– Päätös yrittäjyydestä vahvistui opiskelun aikana. Eräs opiskelukaverini perusti yrityksen jo ennen minua, ja sekin rohkaisi uskaltautumaan yrittäjäksi, Tea perustelee. – Lisäksi sain kahdelta aiemmin yrittäjinä toimineelta kouluttajalta arvokkaita vinkkejä paitsi työhön, myös yrittäjyyteen.

Yrittäjän työnkuva ja vastuu ovat laajat. Tea tekee paitsi maalaustyöt, myös vastaanottaa ja suunnittelee työkohteet, hankkii materiaalit, hoitaa asiakasyhteydet ja kirjanpidolliset tehtävät.

– Parasta yrittäjyydessä on se, että näkee kättensä jäljen ja voi hoitaa kokonaisuuden alusta loppuun. Tyytyväinen asiakas on aikamoinen palkinto työn valmistuttua. Ja erityisen hienoa ovat heidän suositustensa kautta tulleet uudet työt ja asiakkuudet, Tea hymyilee.

Yrittäjältä vaaditaan monenlaisia ominaisuuksia, eikä se edes sovi kaikille.

– Pitää olla suunnitelmallinen, jämpti, osata aikatauluttaa, hinnoitella ja ennakoida asioita, Tea tietää. – Yrittäjyys vaatii tarkkuutta – pitää olla periaatteita, joiden mukaan toimii ja tekee työnsä, jotta voi ylläpitää hyvää laatua. Välillä täytyy osata sanoa myös ei, mutta niin, että muistaa aina asiakkaan näkökulman. Asiakas sen laskun kuitenkin maksaa.

Hyvää työtä ja suunnitelmia tulevalle

Tea aikoo laajentaa yritystään tulevaisuudessa. Myös lisäopinnot kiinnostavat.

– Toivon, että voin palkata jo vuoden sisällä yhden työntekijän, ja lisää myöhemmin. Olisi hienoa voida työllistää ihmisiä. Maalarin ammattitutkinto ja maalarimestarin erikoisammattitutkinto kiinnostavat myös, ja niitä voisin harkita jossain vaiheessa.

Tea sai tehtäväkseen Amiedun Valimotien sisämaalausurakoinnin. Ami-säätiön hallintojohtaja Seppo Tammisto on urakoitsijavalintaansa erittäin tyytyväinen.

– Tea teki suuren vaikutuksen suhtautumisellaan työhön ja siihen liittyviin tarjous- ja muihin velvoitteisiin, Seppo Tammisto kiittelee. – Tutustuimme Tean ammattitaitoon hänen työharjoittelunsa aikana, ja lisäksi saimme kouluttajilta hyvää palautetta. Halusimme antaa Tealle mahdollisuuden päästä yrittäjyyden alkuun kohtuullisen kokoisen urakan muodossa. Tean ammattitaito ja asenne ovat erinomaisen hyviä ja uskomme, että nuori yrittäjä saa tulevaisuudessa paljon mielenkiintoisia töitä. Olemme olleet tyytyväisiä Teaan niin persoonana kuin ammattilaisenakin. Hän on täyttänyt tiukat laatu- ja aikataulukriteerimme erittäin hyvin.

Lisätietoja:
Amiedu, Rakentamispalvelut
Matti Vesalainen, koulutuspäällikkö
p. 020 7461 276
matti.vesalainen(at)amiedu.fi

 

Tutustu rakennus- ja LVI-alan koulutuksiin »