Mohamed Camara on tyytyväinen nuori mies

Hänellä on mukava työpaikka, hyvä pomo ja Amiedussa opiskeltu ammatti. Tuore perheenisä sanoo olevansa motivoitunut jatkamaan opintoja ja kehittymään tehtävissään.

Mohamed bongasi lehdestä Amiedun ilmoituksen varastonhoitajan koulutuksesta. Logistiikan perustutkinto olisi juuri hänelle sopiva koulutus. Hän oli ollut jonkin aikaa varastossa töissä siivousalan tuotteiden maahantuojana, tukkuliikkeenä ja valmistajana toimivassa Clean Import Oy:ssä. Mohamed esitti ajatuksensa oppisopimuskoulutuksesta esimiehelleen, jonka mielestä idea oli hyvä. Mohamed haki ja pääsi koulutukseen ja hankki itselleen mieleisen ammatin. Lähtökohdat olivat erinomaiset oppisopimusta ajatellen, koska sekä työnantaja että uutta ammattia oppivat olit molemmat hyvin sitoutuneita koulutukseen.

–    Päätin hakeutua koulutukseen, koska olin asunut Suomessa ilman ammattitaitoa. Olin onnistunut saamaan työpaikan, vaikka sen saaminen ilman ammattitaitoa olikin ollut vaikeaa. Jos nykyiset työt olisivat päättyneet, olisi taas ollut vaikeaa saada töitä ilman kunnollista koulutusta. En halunnut sitä tilannetta uudelleen.

Logistiikan perustutkinnon Mohamed suoritti oppisopimuksena ja osaaminen karttui työtehtävissä pätevän varastopäällikön ohjauksessa. Lisäksi teoriaopintoja sai valita oman suunnitelman mukaisesti. Tutkinto suoritettiin näyttötutkintona. Itse opiskelu oli sekä Mohamedille että hänen työnantajalleen maksutonta.

Mohamed kuvailee, kuinka ilman koulutuksen tuomaa varmuutta ja tietoja töissä oli hieman vaikeampaa.

–    Pidin koulutusta alusta alkaen erittäin hyödyllisenä. Ennen kuin aloitin koulutuksen myös suomen kielen kanssa oli hieman hankalaa. Sekin asia parani opintojen avulla.  Nyt töiden tekeminen on helpompaa ja ymmärrän itse muita ja muut ymmärtävät minua paremmin.

Hän sanoo suoraan, että työt ovat sujuneet helpommin koulutuksen ansiosta.

–    Pystyn tekemään töitä tehokkaammin ja palvelemaan asiakkaita paremmin. Olen saanut runsaasti varmuutta töihin.

Mohammed kiittelee myös opintokokonaisuuden monipuolisuutta.

–    Opin muun muassa inventointia, trukin ajamista ja vaarallisten aineiden käsittelyä. Sain myös kokemusta varaston osto- ja myyntitoiminnoista.

Opintojensa ansioksi Mohamed laskee myös sen, että hän on saanut laajentaa työnkuvaansa ja käydä asiakastapaamisilla edustamassa yrityksensä tuotteita.

–    Minulla on tällä hetkellä oma asiakas. Haluan yrittää ja mennä eteenpäin. Tästä kerään nyt kokemusta.
Mohamed haluaa panostaa siihen, että voi pärjätä hyvin Suomessa.

–    Haluan saada lisää ammattitaitoa ja olen kiinnostunut lisäopiskeluista. Ennen kuin aloitin koulutuksen, ajattelin, että mistä voin saada koulupaikan. Olin onnekas, kun kävin Amiedun koulutuksen. Erityisesti haluan painottaa, että kouluttajat olivat erittäin hyviä ja tunsin, että sain tarvittaessa tukea opiskeluun. Sain hyvän ammattitaidon ja minulle jäi niin hyvä mielikuva koulutuksesta, että haluan jatkoa opiskeluilleni.

Motivaatiota löytyy, vakuuttaa Mohamed.

 

Tutustu koulutuksiin »