Kokenut siivoustyönjohtaja Pirkko vahvisti esimiestaitojaan

Siivoustyönjohtaja Pirkko Karttunen toimii Heka-Vuosaari Oy:ssä omalla vastuualueellaan siivoojien esimiehenä.  Hän on ollut alalla jo noin neljäkymmentä vuotta. Amieduun Pirkko päätyi suorittamaan siivousteknikon erikoisammattitutkintoa. 

– Innostusta oppimiseen ja omassa työssä kehittymiseen löytyy, joten Heka tarjosi minulle mahdollisuuden vahvistaa ammattiosaamista ja esimiestaitoja. Huomasin, että tiedän oikeasti paljon, mutta sain omalle tekemiselleni lisää luottamusta. Vaikka on kuinka kokenut työssään, kyllä opiskelusta aina jotain jää käteen. Nyt olen alkanut kannustaa myös omia työntekijöitäni opiskelemaan, kertoo Pirkko.

Siivousteknikon erikoisammattitutkinnosta Pirkko sai osaamista muun muassa työn erikoisosaamiseen ja henkilöstöhallintoon. Koulutuksen aikana vahvistui ymmärrys perehdyttämisen ja tiimityön merkityksestä.

-Opin uutta siivousaineiden ja -välineiden käytön ja hankinnan kehittämisestä, joita yhdenmukaistin omalla vastuualueellani yhdessä työntekijöideni kanssa. Kehitin tutkintosuorituksessani palvelukuvauksia selkeämmiksi ja helpommin luettaviksi. Tärkeää tietoa tuli myös henkilöstön johtamisesta ja olen kehittänyt työyhteisössäni yhteistyötä ja työssä jaksamista.

-Kerran viikossa oli lähiopetusta. Meillä oli erinomainen ammattilainen kouluttamassa, kukaan ei todellakaan nukahtanut penkkiin.  Amiedulla oli erinomainen verkko-oppimisympäristö Amiforum, josta löytyi hyvää oppimateriaalia esimiestyöhön. Oppimistehtävät auttoivat soveltamaan teoriatiedon oman esimiestyön kehittämiseen.

Pirkko sanoo toimivansa omassa työssään nyt eri tavalla.

-Tajusin, että minulla on esimieheni tuki kehittää toimintoja työnjohtoalueellani, eikä kaikkeen tarvitse häneltä kysyä lupaa. Myös työn suunnittelun merkitys on korostunut. Olen ottanut käyttöön vuosikellon töiden suunnittelussa ja se helpottaa töiden järjestelyjä.

Pirkon työntekijät ovat pysyneet pitkään samoina ja tiimiään hän kuvailee hyvin innostuneeksi.

-Opiskelujen innoittamana lähdin kehittämään meidän palvelutuotantoa ja työntekijät olivat siinä innokkaasti mukana. Uudistuksilla olen saanut myös siivoojan työn arvostusta paremmaksi sekä omassa organisaatiossa että asiakkaiden keskuudessa. Työntekijät ovat myös huomanneet koulutuksen tärkeyden ja hakeutuneet ammatillisiin koulutuksiin.

Pirkko on alallaan konkari. Vankka ammattiosaaminen vahvistui aikuisopiskelun ansiosta.

– Vaikka olen ollut todella pitkään alalla, sain opiskelusta paljon. On tärkeää, ettei jämähdä paikalleen. Aikuisopiskella voi työuran eri vaiheissa. Minulle opiskelu antoi uudenlaista motivaatiota esimiestyöhön ja sen kehittämiseen.

 

Tutustu koulutuksiin »