Kiinteistösihteerin koulutuksen ja isännöinnin ammattitutkinnon kautta avautui uusi työura

”Se mikä aloitetaan, se myös lopetetaan”, siinä helsinkiläisen Carita Dahlbergin motto, kun hän lähti opiskelemaan Amieduun. Uusi ala innosti niin, että Carita suoritti kiinteistösihteerin koulutuksen perään myös isännöinnin ammattitutkinnon.

Parikymmentä vuotta monipuolisissa asiakaspalvelu- ja koulutustehtävissä toiminut Carita oli irtisanomisen myötä uuden edessä.

– Olin onnellisessa asemassa, kun entinen työnantajani tarjosi meille irtisanotuille kunnollista valmennusta ammatti-ihmisen johdolla. Itse kävin konsultin kanssa perusteellisesti läpi, mikä ala kiinnostaa, missä saan olla ihmisten kanssa tekemisissä ja millä alalla töitä riittäisi myös jatkossa. Sitä kautta heräsi kiinnostus kiinteistöalalle.

TE-toimiston ehdotuksesta Carita laittoi hakemuksen Amieduun ja tuli valituksi opiskelemaan kiinteistösihteerin koulutusta. Ala tuntui heti mielekkäältä, joten Carita päätti jatkaa opiskelua myös isännöinnin ammattitutkintoon.

– Päivääkään en ole katunut! Kiinteistöala ei tule koskaan häviämään, ja töitä riittää varmasti tuleviksi vuosiksi. Jo ennen kuin tutkinto oli kasassa, Amiedusta tiedusteltiin, olisiko kiinnostusta edetä alalla ja suorittaa myös isännöinnin ammattitutkinto. Ja minullahan oli!

Caritan edellisestä tutkintotavoitteisesta koulutuksesta on aikaa jo yli parikymmentä vuotta.

– Aikuisopiskeluun asennoituu aivan eri tavalla, kun on työ- ja elämänkokemusta taustalla. Opiskelun etu on ehdottomasti joustavuus. Jos et jonain päivänä pääse paikalle, niin voit tehdä tehtävät sinulle sopivana aikana kotona. Aikuisopiskelu ei sido samalla tavalla paikkaan eikä aikaan, kunhan pitää tehtävien deadlinet mielessä. Innostavaa oli myös jakaa kokemuksia eritaustaisten opiskelijoiden kanssa.

Nopea urakehitys

Isännöinnin ammattitutkinnon opiskelu vaatii alan työpaikan. Carita pääsi isännöitsijätoimistoon töihin suoritettuaan kiinteistösihteerin koulutuksen.

– Toimin aluksi isännöitsijäharjoittelijana ja avustin kiinteistösihteeriä ja koko toimiston väkeä. Samalla sain suoritettua isännöintikoulutukseen kuuluvia opintoja. Pian toimistossamme vapautui kiinteistösihteerin vakituinen paikka, jonka otin ilolla vastaan. Pikkuhiljaa myös isännöintiin liittyvät työt lisääntyivät ja yhtäkkiä olinkin jo kädet täynnä töitä, Carita muistelee.

Samoihin aikoihin, kun Carita sai isännöinnin ammattitutkinnosta paperit käteen, yrityksessä vapautui isännöitsijän paikka. Ahkera ja joustava suhtautuminen työhön sekä tuore tutkinto johtivat siihen, että paikka oli Caritan.

– Tällä hetkellä minulla on kuusi taloyhtiötä, joista vastaan ja sen lisäksi avustan muutamia muita taloyhtiöitä. Sain todellisen tulikasteen ja vauhdikkaan sisäänajon alalle, kun aloitin vastuullisena isännöitsijänä juuri yhtiökokousrumban alla.

Kaiken kaikkiaan aikuisopiskelusta jäi erittäin positiiviset muistot.

Suosittelen ehdottomasti! Koskaan ei ole liian vanha opiskelemaan. Se pitää kuitenkin muistaa, että opiskeluun täytyy löytyä aikaa ja halua panostaa. Jokaisella on tässä vaiheessa kuitenkin jo muutakin elämää.

 

Tutustu koulutuksiin »