Kaupan ala tuntuu oikealta

Olli Kalso on erinomainen esimerkki nuoresta, joka on löytänyt uran Clas Ohlsonin ja Amiedun järjestämän aikuiskoulutuksen ansiosta. Hän pääsi töihin myyjäksi Clas Ohlsonin järjestämän rekrytointikoulutuksen avulla, on sen jälkeen suorittanut merkonomin tutkinnon, edennyt tiiminvetäjäksi ja opiskelee nyt myynnin ammattitutkintoa työn ohessa.

– Näin vuonna 2013 ilmoituksen, jossa haettiin ihmisiä rekrytointikoulutukseen. Olin silloin työtön työnhakija, ja päätin hakea koulutukseen. Olin ollut maalarin töissä ja kokeillut vähän kaikenlaista, mutta mikään ei tuntunut omalta jutulta, joten halusin vaihtaa täysin alaa, Olli kertoo.

– Minulle oli varoiteltu kaupan alasta, ettei kannata mennä asiakaspalvelutöihin, joten sen takia tuli tehtyä kaikkea muuta, kun varoitukset kummittelivat päässä. Sitten ilmoituksen nähtyäni mietin, että kaupan ala saattaisi sittenkin olla se juttu, ja niinhän se oli. Olen viihtynyt työssäni todella hyvin ja tämä on juuri oikea suuntaus minulle.

– Vaikka en Clas Ohlsonista silloin mitään tiennyt, niin minulla oli luottavainen fiilis. Pidin siitä, että rekrytointikoulutuksen järjesti vain yksi yritys yhdessä Amiedun kanssa, eikä monta yritystä, kuten aikaisemmalla ruiskumaalauskurssilla. Se tuntui selkeämmältä, ja yrityksen toimintatavat tulivat paremmin esille. Rekrytointikoulutus oli todella hyödyllinen ja kattava. Koulussa sai paljon teoriatietoa, yrityksen toimintatavat ja konsepti tuli opittua jo valmiiksi. Sitten kun pääsin työpaikalle, niin tuntui, että tiesin jopa enemmän asioita kuin moni talossa pidemmän aikaa ollut myyjä.

−Puolen vuoden rekrytointikoulutuksen jälkeen työnantaja oli tyytyväinen työhöni, ja pääsin oppisopimuksella jatkamaan merkonomin opintoja ja työntekoa osa-aikaisena myyjänä Myyrmannin Clas Ohlsonilla.

−Merkonomin tutkinnon jälkeen halusin syventää tietämystäni myyntityöstä, jotta olisin valmis vaikka tiiminvetäjäksi, joten hain Clas Ohlsonin tarjoamaan myynnin ammattitutkintoon Amiedussa. Melkein heti opiskelun alettua sainkin tiiminvetäjän paikan Kaivotalon Clas Ohlsonilta. Nyt tavoitteenani on saada opinnoista kaikki mahdollinen osaaminen, koska tiiminvetäjänä minulta tullaan kysymään kaikkea.

−Myynnin ammattitutkinto on vastannut odotuksiani. Se on ihan erilainen kuin merkonomin tutkinto, opiskelijalla pitää olla jo valmiiksi tietoa ja osaamista. Parasta on uuden oppiminen ja ajatusten vaihtaminen kollegoiden kanssa. Kouluttajat niin Amiedulta kuin Clas Ohlsonilta ovat mainioita.

Seuraava haaveeni on jatkaa opintoja kaupan esimiehen erikoisammattitutkinnolla, Olli kertoo suunnitelmistaan.

−Kaupan ala on tuntunut juuri oikealta minulle ja olen viihtynyt työssäni todella hyvin, Olli kertoo tyytyväisenä. On huikeaa, että Clas Ohlsonilla on mahdollisuus opiskella työn ohessa. Työnantaja haluaa kehittää meitä ja sitouttaa hyviä työntekijöitä, Olli kiittelee.

 

Tutustu koulutuksiin »