Hyvä startti yrittäjyyteen

Helsinkiläinen Katariina Lindsten ilmoitti jo ala-asteella ryhtyvänsä aikuisena yrittäjäksi. Hän suoritti Amiedussa yrittäjän ammattitutkinnon työvoimakoulutuksena, ja on nyt itsenäinen yrittäjä. Katariinan yritys Me We Group Oy suunnittelee ja tuottaa kustomoitavaa katumuotia.

– Yrittäjän starttirahan saaminen edellyttää yleensä jonkinlaista yrittäjäkurssia. Starttirahaneuvojani suositteli minulle yrittäjän ammattitutkinnon suorittamista, sillä laajemmasta koulutuksesta saisin hyvän pohjan alkavalle liiketoiminnalleni, Katariina kuvaa koulutusvalintaansa.

 

Alkusysäys yrittäjyyteen

Katariina kasvoi yrittäjäperheessä, jossa yrittäjyys on se normaalein tapa työllistyä. Yrittäjäksi alkaminen vaati kuitenkin useampiakin mutkia, henkistä kypsymistä ja oikean liikeidean löytymistä. Koulutus tuli Katariinalla hyvään ajankohtaan, ja hän sai siitä konkreettista tukea yritystoimintansa aloittamiseen.

– Yritysideamme kypsyi neljä vuotta, ja täsmentyi matkan varrella. Nyt olemme selvästi oikeilla jäljillä. Aika ja pitkäjänteisyys, niitä vaaditaan aloittelevalta yrittäjältä, sillä harvemmin liikeidea on hetkessä valmis, Katariina sanoo ja jatkaa:

– Koulutus oli hyvää ”boostia” juuri siinä yrittäjätaipaleeni alkuvaiheessa. Pystyin esittämään jatkuvasti kysymyksiä omasta näkökulmastani, ja sain siten todellista hyötyä koulutuksesta.

Koulutus oli Katariinan mielestä hyvä läpileikkaus yrittämiseen liittyvistä asioista: siinä käsiteltiin
monipuolisesti ja tasapuolisesti yrittämisen eri osa-alueita.

– Yrittämiseen liittyvien perusasioiden kertaaminen on hyödyllistä. Lisäksi oli mukava tutustua ihmisiin, joilla oli samanlainen elämäntilanne. Sain uusia kontakteja, ja oli helpottavaa käydä vaikeitakin asioita läpi ryhmässä, jossa kaikki olivat samassa veneessä.

 

Joustavaa opiskelua, palkitsevaa yrittämistä

Aikuisille kouluttautumisen joustavuus ja sen sovittaminen muuhun elämään on oleellista opiskelumotivaation ja koulutuksen onnistumisen suhteen.

– Opiskelu oli mielestäni riittävän joustavaa, ja pystyin mukauttamaan hyvin muun elämän ja menot siihen. Elämässäni oli juuri sopiva rako opiskeluun. Gradun palautuksen ja yritystoiminnan aloittamisen välissä oli muutaman kuukauden tauko, jonka hyödynsin kouluttautumalla samaan aikaan kun edistin liiketoimintaani liittyviä asioita.

Oman yrityksen myötä Katariina on nyt omalla, haasteellisella alallaan. Yrittäjällä on oltava vahva usko itseensä, yritykseensä ja omaan osaamisensa.

– Aina löytyy niitä jotka lannistavat sanomalla ”tästä ei tule mitään”. Siinä kohtaa se usko itseensä ja osaamiseensa punnitaan. Hyvä tukiverkosto auttaa, ja verkostoituminen on tärkeää myös henkisen jaksamisen kannalta. Yrittäjänä toimiminen ei ole helppoa, mutta se on motivoivaa ja onnistumisen hetkellä maailman palkitsevinta.

 

Tutustu koulutuksiin »