Henrin mielestä koulutus avainasemassa

Henri Hietala toimii tällä hetkellä kärkimiehenä eli vastaavana sähkömiehenä Aro Systemsillä, joka parhaillaan tekee sähkötöitä espoolaisissa uudisrakennuskohteissa. Kärkimiehenä hänen tehtävänsä on ymmärtää projektin vaatimat resurssit, tilata tavaraa tavarantoimittajilta, ohjeistaa asentajia sekä vastata kaikin puolin siitä, että homma toimii työmaalla.

Kärkimiehenä toimiminen ei olisi mahdollista ilman kouluttautumista, 31-vuotias Hietala sanoo.
Hänellä on pohjalla sähköalan perustutkinto. Viimeiset puolitoista vuotta hän on opiskellut tekniikan erikoisammattitutkintoa oppisopimuskoulutuksena Amiedussa.

– Koulutuksen kautta on saanut arvokasta tietotaitoa siihen, että miten hommat on hoidettava työmaalla. Oppisopimus on ainakin itselleni ollut sopiva koulutusmuoto.

Hietalan ajoi takaisin koulun penkille halu kehittää itseään. Hänen mukaansa kouluttautuminen on välttämätöntä työelämän vaatimusten kiristyessä entisestään.

– Yritys hyötyy siitä, että sillä on koulutettua ja osaavaa henkilökuntaa palkkalistoillaan. Ja kyllähän ammattitaidon kehittyminen näyttää hyvältä myös työntekijän ansioluettelossa.

Koulutuksen avulla johtotehtäviin

Hietalan mukaan työntekijän on päivitettävä osaamistaan ihan eri tavalla kuin menneinä vuosikymmeninä. Hän on seuraavaksi kiinnostunut suorittamaan sähkötekniikan erikoisammattitutkinnon.

– Se mahdollistaisi sähköyliasentajana toimimisen. Asialla ei kuitenkaan ole mikään hoppu. Tämä on ensimmäinen työmaani kärkimiehenä Aro Systemsillä, viime keväästä saakka Espoon Kauklahdessa töitä tehnyt Hietala toppuuttelee.

Sähkötekniikan erikoisammattitutkinnon suorittamisen houkuttelevuutta lisää kuitenkin se, että myös se olisi mahdollista suorittaa oppisopimuskoulutuksena. Se kestäisi suunnilleen yhtä kauan kuin tekniikan erikoisammattitutkinnon suorittaminen eli puolitoista vuotta.

– Kyllähän se valmentaisi samalla myös muihin johtotehtäviin. Harva vakanssi on enää niin sanottu eläkevirka. Lisäkoulutus antaisi enemmän mahdollisuuksia myös tulevaisuudessa.

 

Tutustu sähköalan koulutuksiin »