Eetulla on ura putkessa

Eetu Virtanen suoritti Amiedussa oppisopimuksella logistiikan perustutkinnon ja valmistui varastonhoitajaksi. Hän työskentelee varastotyöntekijänä Vehoon kuuluvassa logistiikkayhtiö Assistorissa.

Eetu Virtanen on yksi Assistorin varastotyöntekijöistä, jonka vastuulla on, että autojen, kuorma-autojen ja bussien varaosat löytävät paikkansa ja lopulta perille asiakkaille oikeaan aikaan. Eetu aloitti Assistorilla jo lukiolaisena iltahommissa.

– Vuodesta 2011 olen ollut täällä täyspäiväisesti töissä. Sitten kiinnostuin alan koulutusmahdollisuuksista ja menin Amieduun opiskelemaan logistiikan perustutkintoa oppisopimuksella. Sain puolitoistavuotisen tutkinnon valmiiksi keväällä 2014.

Oppisopimusta Eetu kuvaa todella joustavaksi järjestelyksi.

– Minulla oli erittäin hyvä työpaikkaohjaaja. Työnantajan kanssa kaikki yhteistyö oppisopimukseen liittyen sujui todella hyvin. Sain apua ja tietoa aina tarvittaessa. Kaiken kaikkiaan työn ja opiskelun yhdistäminen sujui vaivatta. Oppisopimus oli mahdollisuus opiskella ja samalla tienata, auto-, asunto- ja muut kulut kun pyörivät joka tapauksessa.

Osaaminen vahvistui

Eetulla oli ennen oppisopimuskoulutuksen aloittamista jonkin verran alan työkokemusta.

– Sain Amiedun kautta alasta paljon lisää tietoa ja tietenkin opin uutta. Opinnot vahvistivat osaamistani ja avarsivat kuvaa töistäni. Opiskelu oli käytännönläheistä ja aiheet hyödyllisiä sekä mielenkiintoisia. Minun aiempi osaamiseni otettiin huomioon opintosuunnitelmassa. Suoritin tutut asiat näytöillä ja keskityin oppimaan lisää uusista asioista. Lisäksi suoritin muun muassa tulityö- ja työturvallisuuskortit.

Monipuolisessa opintokokonaisuudessa Eetu sai tietoa muun muassa tavaran vastaanotosta, säilytyksestä, lähetyksestä ja pakkauksesta sekä inventoinnista.

– Sain syvempää tietoa siitä, miksi asioita tehdään tietyillä tavoilla. Se lisäsi ymmärrystä työhöni ja sen suorittamiseen. Pystyin katsomaan asioita myös paremmin esimiehen näkökulmasta. Tämä on hyvä asia ajatellen urasuunnitelmiani.

Eetu kuvailee nykyisiä tehtäviään kiinnostaviksi ja monipuolisiksi. Viikoittain hän vaihtaa tehtävää esimerkiksi saapuvan tavaran puolelta keräilyyn, joten osaamisen pitää olla kaiken kattavaa.

– Hyvä työntekijä täällä on oppimishaluinen, ahkera ja täsmällinen. Talvi on varastollamme kiireaikaa. Uutta peltiä ja varaosia tarvitaan, jos liukkauden takia tulee kolareita. Kiire vaatii myös joustamista.

Eetulla on tavoitteena jatkaa oman osaamisensa kehittämistä ja mennä uralla eteenpäin.

– Tarkoituksenani on seuraavaksi edetä uralla ja saada kokemusta esimiestehtävistä. Sitten voin suorittaa tekniikan erikoisammattitutkinnon ja kehittyä edelleen ammatissa. Minusta ala on kiinnostava, se työllistää hyvin ja tarjoaa mielenkiintoisia tehtäviä. Myös alan etenemismahdollisuudet ovat hyvät. Siksi suosittelen logistiikka-alaa ja koulutusta muillekin. Oppisopimus on todella hyvä vaihtoehto, kun haluat kehittyä ja tehdä työtä.

 

Tutustu koulutuksiin »