Kassat tutuiksi Amiedun avulla

Amiedu kouluttaa Fujitsun toimittamien kassajärjestelmien käyttäjät tehokkaaseen ja taitavaan työskentelyyn uusilla järjestelmillä. Paraskin tekniikka toimii hidasteena ripeää toimintaa vaativassa kaupan maailmassa, jos järjestelmän toimintoja ei kunnolla osata.
– Tavoitteet yhteistyölle ja kumppanuudelle olivat, että asiakkaamme, joilla on toimittamamme kassajärjestelmät käytössä, saisivat järjestelmistään mahdollisimman suuren hyödyn ja niitä osattaisiin mahdollisimman hyvin käyttää kaupan arjessa, kertoo kehityspäällikkö Anna Peltoniemi Fujitsulta.
Amiedu ja Fujitsu ja ovat tehneet yhteistyötä 2000-luvun alusta alkaen. Fujitsu halusi löytää koulutusalan ammattilaisen, jolla olisi myös vahva kaupan toimialan tuntemus. Kaupan prosessit on oma alansa ja se vaatii kouluttajan, joka tuntee kaupan käytännön tarpeet.
– Amiedulla on hyvin vahvaa osaamista tällä toimialalla. Fujitsu toimittaa järjestelmät, ja näimme hyväksi, että alan ammattilainen Amiedu hoitaa koulutuksen tuottamisen ja siihen liittyvien prosessin toimittamisen.

Joustavia koulutuksia

Koulutuksia on järjestetty vuosien aikana runsaita määriä.
– Tyypillistä on, että järjestelmät ovat suurilla asiakkaillamme vakiintuneessa käytössä ja koulutustarve liittyy järjestelmien uusien piirteiden kouluttamiseen tai siihen, että uusia myymälöitä avautuu ketjuun, Anna Peltoniemi kuvailee yleisimpiä koulutustarpeita.
Kumppanin avulla kouluttaminen on Anna Peltoniemen mukaan toiminut vaivattomasti ja koulutuskuviot pyörivät sujuvasti omalla painollaan. Kumppanuuteen liittyy jatkuvaa kehitystyötä, jonka avulla suunnitellaan yhdessä uutta tarjontaa asiakkaiden tarpeisiin.
– Yhteistyö Amiedun kanssa on toiminut joustavasti. Se osattiin ennakoida jo siinä vaiheessa, kun sopimusta kumppanuudesta solmittiin. Kaupan kassajärjestelmien koulutus räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan. –

 Fujitsun vahvuus on, että pystymme tarjoamaan laadukkaat palvelut toimittamiimme ratkaisuihin. Koulutuspalvelut ovat yksi osa tarjoamaamme kokonaisuutta.

Vaikka Fujitsun kassajärjestelmät ovat helppoja käyttää, vaatii niiden monipuolinen käyttäminen kuitenkin koulutuksen.
– Tavoite olisi tietenkin se, ettei myyjiltä eri kassatoimintojen tekemiseen tuhrautuisi ylimääräistä aikaa. Olemme huomanneet järjestelmävaihdoksien yhteydessä, että aina alkuun on hyvä pitää koulutus. Sen verran uusia ominaisuuksia ja muutoksia eri versioissa ja järjestelmissä on.
Fujitsulle kassajärjestelmien käyttäjille järjestetään tavallisesti luokkaopetusta. Toisinaan opetus pidetään myymäläympäristössä. Amiedulla on myös tarjota kaupan alalle tehokkaita verkko-oppimismenetelmiä. Ne soveltuvat erinomaisesti kaupan alan koulutuksiin, koska myyjät voivat kouluttautua joustavasti esimerkiksi kaupan hiljaisina hetkinä.
Anna Peltoniemi pitää tärkeänä Amiedun valtakunnallista ulottuvuutta.
– Yhteistyöverkosto tarjoaa mahdollisuudet kouluttaa joka puolella Suomessa. Olemme joustavasti pystyneet aina löytämään oikean paikan koulutusten järjestämiselle.
Lisätietoja www.fujitsu.com/fi/

 

Tutustu muihin referensseihimme »

Lue uusimmat Amicase-artikkelit »