Etsitkö koulutusta? Amiedun koulutushaku auttaa.

Ota yhteyttä!

Asiakaspalvelu
(ma – to klo 8 – 16 ja pe klo 8 - 14)
p. 010 80 80 90
Jätä yhteydenottopyyntö »

LVI-alan koulutus


LVI-alan koulutus

LVI-asentajat

Talotekniikan perustutkinto, LVI-asentajan koulutus antaa perusvalmiudet toimia uudis- ja korjausrakennustyömailla LVI-asennustöissä. Ammatillisiin opintoihin sisältyy muun muassa putkistojen hitsausta, käyttövesi-, viemäri- ja lämmitysjärjestelmien asentamista sekä ilmanvaihtojärjestelmien mittausta ja tasapainotusta. LVI-alalla arvostetaan oma-aloitteisia ja työhönsä sitoutuneita asentajia. Alan työtehtävät ja toimintatavat edellyttävät työntekijältä mm. kykyä itsenäiseen työskentelyyn, vastuun kantamista omasta työstä ja oman työn laadun kriittistä arviointia. Asentajat voivat toimia myös LVI-alan huolto- ja asiakaspalvelutehtävissä.

Putkiasentajat

Talotekniikan perustutkinto, putkiasentajan koulutus antaa perusvalmiudet toimia uudis- ja korjausrakennustyömailla putkiasennustöissä. Ammatillisiin opintoihin sisältyy muun muassa putkiasennusta ja -hitsausta, LVI-teknisten laitteiden kunnossapitoa sekä lämpötilan ja vesimäärien mittauksia. Putkiasentajien työtehtäviä ovat lämmitys-, vesi- ja viemärilaitteistojen asentaminen uudis- ja korjausrakentamiskohteisiin, omakotitaloista toimisto- ja teollisuusrakennuksiin. Asentajan tehtävät ovat itsenäisiä ja vaativat vastuun ottamista ja omatoimisuutta. Asentajat voivat toimia myös LVI-alan huolto- ja asiakaspalvelutehtävissä. 

Ilmanvaihtoasentajat

Talotekniikan perustutkinto, ilmanvaihtoasentajan koulutus antaa perusvalmiudet toimia uudis- ja korjausrakennustyömailla ilmastointiasennustöissä. Ammatillisiin opintoihin sisältyy muun muassa ilmanvaihdon kanavaosien valmistusta, ilmanvaihtojärjestelmien asennusta, mittausta ja tasapainotusta sekä ohutlevytöiden tekemistä. Lisäksi opiskellaan käyttövesi- ja viemärijärjestelmien sekä lämmitysjärjestelmien asentamista. Ilmanvaihtoasentajan työ vaatii kiinnostusta rakentamiseen ja talotekniikkaan sekä asiakaspalveluhenkisyyttä. Alan työpaikkoja on esimerkiksi LVI-alan yrityksissä, ilmastointilaitteita ja -osia valmistavissa yrityksissä ja kiinteistöhuoltoyhtiöiden palveluksessa. 

LVI-alan ammattipätevyydet ja sertifikaatit

Voit kehittää osaamistasi myös lyhemmillä täydennyskoulutuksilla, jotka kestävät puolesta päivästä muutamaan lähipäivään. Tarjoamme koulutusta muun muassa IV-mittauksen pätevyydestä ja IV-kanaviston tarkastuksesta ja puhdistuksesta. Meiltä löytyvät myös kaukolämpötyönjohtajien ylläpitokoulutus, KVV- ja IV-työnjohtajakoulutus sekä KVV- ja IV-työnjohtajan/suunnittelijan pätevyyskoulutukset. Saat meiltä myös alalla tarvittavat korttikoulutukset. Tutustu tarkemmin alla olevaan tarjontaan tai kysy meiltä lisää: rakentamisala(at)amiedu.fi