Etsitkö koulutusta? Amiedun koulutushaku auttaa.

Ota yhteyttä!

Asiakaspalvelu
(ma – to klo 8 – 16 ja pe klo 8 - 14)
p. 010 80 80 90
 AmiStoori

Hanna Pajunen, virastomestarin ammattitutkinnon suorittaja
 


Näyttötutkinto, mikä se on?

Näyttötutkinto on joustava tutkinnon suorittamistapa, joka on kehitetty aikuisten ja työelämän tarpeisiin. Kun olet hankkinut ammattitaitosi työssä, opiskelussa tai harrastuksissa, voit osoittaa osaamisesi omissa työtehtävissä aidoissa työtilanteissa. Näyttötutkinto suoritetaan tavallisesti osana näyttötutkintoon valmistavaa koulutusta tai jos sinulla on jo tutkinnon perusteiden mukainen osaaminen, sinut voidaan ohjata suoraan tutkintotilaisuuteen. Näyttötutkintoon valmistavassa koulutuksessa hankit osaamista vain niiltä osin kuin sinulta tutkinnon perusteiden mukaan puuttuu. Kaikki ammatilliset perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot voit suorittaa näyttötutkintona.

Henkilökohtaistaminen

Hakeutumisvaiheessa selvitetään sinun aiempi osaaminen, jonka pohjalta laadit yhdessä kouluttajan kanssa henkilökohtaisen tutkinnon suorittamisen suunnitelman. Tutkinnon suorittajana saat henkilökohtaista neuvontaa, ohjausta ja tarvittavia tukitoimia koko tutkinnon suorittamisen ajan. Ammattitaidon hankintavaiheessa suunnittelet yhdessä kouluttajan kanssa missä ja miten hankit tutkinnon perusteissa edellytetyn ammattitaidon. Suunnitelmat kirjataan henkilökohtaistamista koskevaan asiakirjaasi kolmessa vaiheessa: hakeutumis-, tutkinnon suoritus- ja tarvittavan ammattitaidon hankkimisvaiheissa.

Jatko-opintokelpoisuus

Näyttötutkintona suoritettu ammatillinen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinto antavat kelpoisuuden korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin ja yleisen kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin.

Aikuiskoulutusta kaikilla koulutusasteilla

Suomen koulutusjärjestelmä ryhmitellään koulutusasteisiin: peruskoulu, peruskoulun jälkeinen koulutus (ammatillinen koulutus ja lukio) sekä korkea-asteen koulutus (ammattikorkeakoulu ja yliopisto). Aikuiskoulutusta on tarjolla kaikilla koulutusasteilla. Aikuinen voi opiskella ammatillisen tutkinnon tai täydentää ammatillista osaamistaan ammatillisissa aikuiskoulutuskeskuksissa, esimerkiksi Amiedussa. 
 
Amiedu Suomen koulutusjärjestelmässä
Amiedu Suomen koulutusjärjestelmässä.
Lähde: OPH. Lue lisää Suomen koulutusjärjestelmästä: