Eero Uusimaa

Etsitkö koulutusta? Amiedun koulutushaku auttaa.

Ota yhteyttä!

Asiakaspalvelu
(ma – to klo 8 – 16 ja pe klo 8 - 14)
p. 010 80 80 90

Eero yleni vastaavaksi työnjohtajaksi

Vantaalainen Eero Uusimaa suoritti Amiedussa putkiasentajan erikoisammattitutkinnon. 29 vuoden iästään huolimatta hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus alalta, ja työnjohtajanakin hän on toiminut jo viitisen vuotta. Aiemmalta koulutukseltaan Eero on LVI-asentaja. Uusi tutkinto antaa hänelle laissa määritellyt oikeudet toimia työmaan vastaavana työnjohtajana.

-    Työpaikallamme oli useita henkilöitä jäämässä eläkkeelle, joten uusille vastaaville työnjohtajille oli tarvetta, Eero kertoo. – Samaan aikaan saimme Amiedusta sähköpostia, jossa kerrottiin tästä koulutuksesta, joten se tuli kuin tilauksesta. Amiedu kuulosti muutenkin hyvältä vaihtoehdolta, joten opiskelupaikan valinta oli helppoa.

Lisää tietoa ja pätevyyttä, parempi työmotivaatio

Eerolla on pitkä kokemus, mutta silti koulutuksessa tuli uuttakin asiaa. Alalla on paljon laissa säädettyjä määräyksiä.

-    Opin uutta ja sain kerrata lakiasioita, ja ne jäivätkin hyvin mieleen. Työni koostuu lähes kokonaan erilaisista korjausrakentamisen projekteista kuten linjasaneerauksista. Parasta antia olivat vastaavan työnjohtajan tehtäviin ja lainsäädäntöön liittyvät koulutusosiot - miten tehdään ja mitä määräykset sanovat, jotta kaikki menee pykälien mukaan oikein. Tärkeintä oli tutkinnosta saatu pätevyys toimia vastaavana työnjohtajana.

 

Uusi tutkinto helpottaa Eeron työtä ja lisää entisestään hänen työmotivaatiotaan.

-    On kätevämpää, kun nyt voin itse päättää asioista, eikä työmaalla tarvitse olla enää erillistä vastaavaa työnjohtajaa. Pystyn hyvin hyödyntämään oppeja työssäni.

Työ, opiskelu ja perhe-elämä sopivat hyvin yhteen

Eero suoritti tutkinnon töiden ohella. Hänelle tehtiin henkilökohtainen opintosuunnitelma, ja hyvän kokemuksensa ansiosta hän suoritti opinnot noin vuodessa. Koulutus sisälsi käytännönläheistä lähiopetusta, etätehtäviä sekä näyttötutkinnon suorittamisen.

-    Työn, opiskelun ja perhe-elämän yhteensovittaminen sujui hyvin, vaikka olikin välillä haasteellista, Eero kertoo. - Toisinaan työpaikalle oli sovittu kokouksia silloin, kun olisi pitänyt olla koulussa. Minulla on myös pieniä lapsia. Kaikki järjestyi kuitenkin hienosti, sain ajan riittämään yllättävän hyvin ja hoidettua asiat aika helpostikin. Työnantajani maksoi koulutuksen ja suhtautui erittäin positiivisesti opiskeluuni, joten pystyin hoitamaan opintoja myös työajalla. Amiedun opettajien kanssa oli helppo sopia asioista ja vaikkapa korvaavuuksista, jos joskus ei päässyt paikalle.

 

Aikuisopiskelu on Eeron mielestä joustava tapa kehittää osaamistaan.
-    Oli hieno juttu opiskella työn ohella ja laajentaa omia tietojaan ja taitojaan. Opetuksen taso Amiedussa oli korkea, ja opettajat hyvin ammattitaitoisia. Oli myös mukavaa, että he olivat niin joustavia, jotta asiat sujuivat hyvin niin töissä, koulussa kuin kotonakin.