Kari Aaltonen 

Etsitkö koulutusta? Amiedun koulutushaku auttaa.

Ota yhteyttä!

Asiakaspalvelu
(ma – to klo 8 – 16 ja pe klo 8 - 14)
p. 010 80 80 90

IT-taidot saivat päivitystä

Kari Aaltonen päivitti IT-tiedot ja taidot ajan tasalle Amiedussa. Tietokoneasentajan ammattitutkinto antoi hänelle uusia näkökantoja tuttuihin aiheisiin. Kari on aiemmin työskennellyt järjestelmätukihenkilönä erityisoppilaitoksessa.

– Työpaikassani monet tietotekniset ratkaisut on oppilaslähtöisesti toteutettu vähän eri tavalla kuin yrityspuolella. Minulla on koulutuksen ansiosta selvästi paremmat valmiudet hakeutua myös uudenlaisiin työtehtäviin.

Amiedussa suoritettu tutkinto on Karille kolmas it-alan tutkinto. Hän on kehittänyt omaa osaamistaan suunnitelmallisesti työuraansa ajatellen.

– It-alalla on osaamista jatkuvasti päivitettävä pysyäkseen menossa mukana sekä kilpailukykyisenä työmarkkinoilla.

Kari on Amiedussa opiskelun aikana tehnyt omasta alastaan poikkeavaa osa-aikatyötä.

– Olen saanut soviteltua työvuoroja hyvin kouluaikojen ulkopuolelta, eli käytännössä olen ollut töissä aikaiset aamut tai illat. Varsinkin silloin, kun opetuksessa on tullut paljon uutta, on ollut hyvä mennä illaksi töihin nollaamaan päivä. Olen huomannut tämän myös auttavan oppimista, koska ajatukset pääsevät tuulettumaan toisenlaisten asioiden parissa.

Aikuisopiskelu on Karin näkökulmasta sujunut erittäin joustavasti.

– Toki vastuu opintojen sujumisesta on jokaisella itsellään. Itse asennoiduin siten, että tämä vuosi keskitytään tähän ja muut asiat jäävät vähemmälle huomiolle. Kiitos kuuluu myös perheelleni, joka on hyvin tukenut opintojani antaen tarvittaessa omaa lukurauhaa.

Tämän koulutuksen jälkeen Karilla on mielestään hyvät valmiudet rakentaa toimivat IT-palvelut avaimet käteen -periaatteella pienille ja vähän isommillekin yrityksille.

– Koulutuksen sisältö oli todella laaja ja monipuolinen. Vertailin eri koulutuskeskuksia ja katsoin Amiedun tarjoaman koulutuksen vastaavan eniten lisäkoulutustarvettani. Yhtenä merkittävänä tekijänä olivat Microsoftin MCTS-kurssikirjat sekä niiden pohjalta hyvin pitkälle suunniteltu opetus. Tämä antaa hyvät valmiudet suorittaa alan sertifiointejakin opintojen rinnalla. 

Opetuksen taso ja sisältö yllätti Karin myönteisesti.

– Tämä ei ole maksettu mainos, jos sanon olevani erittäin tyytyväinen ja jopa hieman yllättynytkin siitä, kuinka yksityiskohtaisesti asioita on käyty läpi. Kouluttajat osaavat asiansa ja koulutuksessa on tekemisen meininki.

Kari kertoo, että IT-järjestelmistä hahmottuu nyt entistäkin paremmin kokonaiskuva. Osaaminen tuntuu lisääntyneen.

– Osaamista oli jo Amieduun tullessakin, mutta nyt ovat uusimmat tekniikat ja tiedot päivitetty niin, että on hyvä jatkaa uusiin haasteisiin.