Etsitkö koulutusta? Amiedun koulutushaku auttaa.

Ota yhteyttä!

Asiakaspalvelu
(ma – to klo 8 – 16 ja pe klo 8 - 14)
p. 010 80 80 90

Jorma Piisinen 

Jorma Piisinen oppi energistä asiaa

Tv:stä tuttu remonttimestari, Jorma Piisinen, suoritti Amiedussa EU-CERT -lämpöpumppukoulutuksen. Lämpöpumpuista puhutaan runsaasti, sillä etenkin niiden hyödyllisyys, kestävyys ja energiansäästömahdollisuudet mietityttävät ihmisiä. Sen on Jorma Piisinenkin työssään huomannut.

– Ihmiset kyselevät minulta runsaasti asioita rakentamiseen ja myös lämmityslaitteisiin liittyen.  Halusin käydä koulutuksen, jotta saisin asiasta puolueetonta, ajankohtaista ja luotettavaa tietoa, Jorma Piisinen kertoo.


Hyödyllinen kurssi

Omalle hallilleenkin ilmalämpöpumpun kurssin jälkeen asentanut Jorma Piisinen näkee kurssin hyödyt selvinä.

– Suurin hyöty koulutuksesta oli minulle siinä, että osaan paremmin vastata ihmisten lämpöpumppukysymyksiin, kuten mikä kannattaa ja mikä ei. Pystyn myös määrittämään ja mittaamaan laitteiden hyötysuhteet.


Kattava tietopaketti

Jorma Piisisen mielestä lämpöpumppuasentajan koulutus oli kattava tietopaketti, jossa käytiin läpi asiat niin teorian kuin käytännön tasolla. Tutuksi tulivat muun muassa lämpöpumppujen markkinointi, takuuasiat, ympäristölainsäädäntö sekä eri lämpöpumpputyyppien tekniikka, asennus ja huolto. Hyötysuhteita opittiin arvioimaan laboratoriossa, jossa toimivia lämpöpumppuja mitataan ja piirretään toimintakäyriä.

– Koulutus oli mielestäni todella hyvätasoista. Siinä liikuttiin tavallaan jopa insinööritasolla, kun opettelimme laskemaan tehontarpeita ja kylmäainevirtauksia. Hyötysuhteiden laskeminen on tärkeää, sillä se paljastaa miten asennus kannattaa energiataloudellisesti. 


Sertifioitu asentaja on ammattilainen

Ilmalämpöpumppuja on viime vuosina asennettu lukuisiin koteihin. Kun kuluttajia kannustetaan hankkimaan uusiutuvan energian laitteita, tulee varmistaa, että ammattitaitoisia asentajia on saatavilla. Kasvavan alan suurimpana uhkana on ollut laadun säilyttäminen. Tilannetta helpottaa merkittävästi tuore eurooppalainen lämpöpumppuasentajien EU-CERT -koulutusjärjestelmä.

Eurooppalaisen lämpöpumppuasentajan (EU-CERT) pätevyyden saa, kun on läpäissyt sekä teoreettisen että käytännön kokeen ja lisäksi osoittanut sertifioinnista vastaavalle instituutiolle osaamisensa ja kokemuksensa myös käytännön työssä.

Asentajien sertifiointi on kuluttajalle myönteinen asia. Heidän on helpompi varmistua siitä, että lämpöpumppu asennetaan oikealla tavalla.

– Lämpöpumpun asentaminen on tarkkuutta vaativaa työtä, jossa pitää huomioida useita asioita. On toiminnan kannalta tärkeää, että laite asennetaan ohjeiden mukaisesti, Jorma Piisinen toteaa.Tutustu lämpopumppukoulutuksiimme »