Etsitkö koulutusta? Amiedun koulutushaku auttaa.

Ota yhteyttä!

Asiakaspalvelu
(ma – to klo 8 – 16 ja pe klo 8 - 14)
p. 010 80 80 90

Vera löysi oman alansa

Vera Järnbäck opiskelee lähihoitajaksi Amiedussa. Hän on kotoisin Venäjältä ja asunut Suomessa useamman vuoden. Vera päätyi Suomessa sosiaalialalle töitä tekemällä. Hän pääsi työkokeiluun sosiaali- ja terveysalan maahanmuuttajien ammatilliseen peruskoulutukseen valmistavan koulutuksen (MAVA) kautta. Vera on lisäksi valmistunut Petroskoin yliopistosta puunjalostusinsinööriksi.
– Suomeen muutettuani työskentelin koulunkäyntiavustajana ja henkilökohtaisena avustajana päiväkodissa. Vaikka minulla ei ole ollut alan koulutusta, päädyin töihin tälle alalle.
Pikkuhiljaa työkokemus innosti lähtemään opiskelemaan sosiaalialaa. Lähihoitajan opintoja hän pitää haastavina. Vera on ihmisläheinen luonne, joten lähihoitajaksi opiskelu on hänelle luonteva valinta.
– Suosittelen opiskelua ihmisille, joilla on riittävä motivaatio ja jotka haluavat työskennellä ihmisläheisessä ammatissa.
Tärkeitä ammattitaitovaatimuksia lähihoitajan työssä ovat ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidot. Hyvä lähihoitaja osaa tukea eri-ikäisten ja erilaisten ihmisten voimavaroja ja toimintakykyä sekä ottaa huomioon heidän kulttuuri- ja arvomaailmansa.
– Mielestäni hyvä lähihoitaja pyrkii mahdollisuuksien mukaan muodostamaan hoidettavan kanssa luotettavan yhteistyösuhteen.
Lähihoitajan koulutuksessa ohjataan opiskelijoita ottamaan huomioon myös ympäristö- ja kustannusvaikutukset. Lisäksi uusi teknologia asettaa erilaisia ammattitaitovaatimuksia.
– Amiedun kurssitarjonnasta olenkin jo kiinnostunut erilaisista ATK-koulutuksista.

Hyvää ja kannustavaa opetusta

Lähihoitaja työskentele sosiaali- ja terveysalan perustehtävissä. Työpaikka voi olla esimerkiksi päiväkoti, sairaala, terveyskeskus, poliklinikka, vanhainkoti, palvelutalo, kuntoutuskoti tai asiakkaan oma koti.
– Opiskelu vaatii panostusta, mutta se on mielenkiintoista. Pidän ihmisten parissa työskentelemisestä.
Amiedun opetuksen tasoa Vera pitää korkeana.
– Olen jutellut muissa oppilaitoksissa lähihoitajiksi opiskelevien kanssa. Pidän hyvänä, että Amiedussa vaaditaan opiskelijalta paljon. Sekä koulussa että kotona saa olla ahkera. Mielestäni opiskelijoiden ja opettajien välillä vallitsee hyvä vuorovaikutus. Se kannustaa oppimaan uutta.