Etsitkö koulutusta? Amiedun koulutushaku auttaa.

Ota yhteyttä!

Asiakaspalvelu
(ma – to klo 8 – 16 ja pe klo 8 - 14)
p. 010 80 80 90

Timo rakentaa taloja

Timo Rinta-Kahila suoritti Amiedussa rakennusalan perustutkinnon. Se oli käsistään taitavalla miehelle luonteva valinta uudeksi ammatiksi.
Suhdannevaihteluista huolimatta rakennusala on jatkuvasti merkittävä työllistäjä Suomessa. Osaajat ovat haluttua työvoimaa rakennustyömailla eri puolella Suomea.
– Kävin Amiedussa ensin kartoitusjaksolla. Pyrin sitten rakennuspuolen linjalle ja aloitin vuoden 2010 alusta rakennusalan perustutkinnon talonrakennusalan koulutusohjelmassa. Kesällä valmistuin ja sain viimeisen näyttötutkinnon annettua töissä.

Tekemällä oppii

Timo on tehnyt opiskelun aikana rakennusalan monipuolisia töitä. Tällä hetkellä rakentaminen elpyy, ja töitä on tarjolla.
– Kaikenlaista työtä on tullut tehtyä, lattianhionnasta katon tekoon ja IV-putkien asennuksiin. Pidän siitä, että osaamista saa käyttää monipuolisesti ja tässä työssä oppii uutta jatkuvasti. Usein on niin, että kokeneemmat työkaverit neuvovat tai antavat tarpeen tullen hyvät vinkit.

Mestariksi kasvetaan

Opiskelua Amiedussa Timo kuvaa tiiviiksi paketiksi. Koulutus sisälsi sekä teoriaopiskelua että työssä oppimista.
 – Siinä tuli paljon hyödyllistä tietoa. Kurssini kävin rakennuspuolen hallilla Pitäjänmäessä Amiedun hyvissä tiloissa. Opettajat olivat aina valmiina neuvomaan ja kertomaan asioista hyvin käytännönläheisesti.
Timolla on parhaillaan valmistumassa vaativat muuraustyö.
– Teen tässä juuri suurta ohutsaumamuurausta. Joka päivä oppii jotain, se tässä työssä palkitsee. Perustiedot sain Amiedusta ja niksit opitaan sitten työmaalla mestareilta, toteaa Timo Rinta-Kahila.