Etsitkö koulutusta? Amiedun koulutushaku auttaa.

Ota yhteyttä!

Asiakaspalvelu
(ma – to klo 8 – 16 ja pe klo 8 - 14)
p. 010 80 80 90

Taitavaa kiinteistönhoitoa

Kotkalainen Tero Siukkola viihtyy työssään kiinteistönhoitajana. Ohjelmistotekniikan insinöörillä (AMK) on takataskussaan hyvät tietotekniikan taidot, ja Amiedussa hän opiskelee yhtäaikaisesti talotekniikan perustutkintoa sekä kiinteistönhoitajan ammattitutkintoa.
Työpaikallaan Tero on vuosien aikana edennyt pihatöitä tekevästä kesätyöntekijästä vakituiseksi kiinteistönhoitajaksi.
– Amiedun koulutus antaa minulle laajan kuvan kiinteistöhoitoalasta. Alalla pätevöityminen vaikuttaa myös palkkatason kehittymiseen. Oma esimieheni kannusti minua osallistumaan Amiedun koulutukseen.
Koulutuksen sisällössä painotetaan kokonaisuuksien hallintaa, teknisten järjestelmien ymmärtämistä, työturvallisuutta, asiakaskeskeisyyttä ja ympäristönsuojelunäkökohtia kiinteistönhoidon kaikilla osa-alueilla sekä tietotekniikan hyötykäyttöä.
– Opiskelu on ollut hyvin mielekästä. Kouluttajat ovat ammattitaitoisia ja heidän kertomat esimerkkinsä pohjautuvat usein käytännön työelämän tapahtumiin. Ne ovat olleet mielenkiintoista kuultavaa.

Käytännönläheistä ja kiinnostavaa

Koulutus sisältää lähiopetusta, ohjattua etä- ja verkko-opiskelua sekä työssä oppimista.

 

– Käytännön harjoitukset sopivat minulle erittäin hyvin. Oman kokemukseni mukaan moni teoriassa opiskeltu asia iskostuu mieleen parhaiten käytännön kautta.

Lisäkoulutuksesta on ollut Teron mielestä runsaasti hyötyä. Hänelle on myös hahmottunut kiinteistöhoitoala kokonaisuudessaan entistä paremmin, vaikka työkokemusta alalta on yli neljä vuotta.
– Normaalien työtehtävieni lisäksi kuulun päivystysrinkiin, joka vastaa kaikista huoltamistamme kiinteistöistä Kotka–Hamina-alueella. Amiedun antama koulutus on tuonut lisää osaamista ja varmuutta hoitaa tehtäviäni, etenkin vaihtelevia päivystystehtäviä.

Kouluttautuminen kannattaa

Kiinteistönhoitoalassa Tero arvostaa etenkin kiinnostavia työtehtäviä ja hyviä työmarkkinoita.
– Alalla vallitsee erinomainen työllisyystilanne. Hyvät työkaverit, mukava työilmapiiri ja vaihtelevat työtehtävät sekä mukavat asiakkaat ovat vaikuttaneet siihen, että insinööri päätyi kiinteistönhoitoon. Atk -taidoistani ei tosin ole ollut haittaakaan – päinvastoin. Näissä hommissa pystyn itse vaikuttamaan oman työni kuvaan ja töihin on mukava lähteä aamuisin.
Tero tietää jo, mitä seuraavaksi tekee.
– Tähtäimessä ovat kiinteistöhoitajan erikoisammattitutkinto ja tekniikan erikoisammattitutkinto.

Tutustu kiinteistönhoitajan koulutuksiin »

Tutustu talotekniikan perustutkintoon »