Etsitkö koulutusta? Amiedun koulutushaku auttaa.

Ota yhteyttä!

Asiakaspalvelu
(ma – to klo 8 – 16 ja pe klo 8 - 14)
p. 010 80 80 90

Monika muutti Suomeen ja teki tavoitteistaan totta

Monika Kahle muutti Saksasta Suomeen vuonna 2005. Monikalla oli alusta asti päämäärä selvillä. Hän halusi päästä taas töihin toimistoon. Ennen sitä hänen oli kuitenkin opeteltava suomen kieli.
‒ Halusin olla yhteiskunnan jäsen, joka käy työssä ja on hyödyksi Suomelle. Suomalaiseen yhteiskuntaan ja elämänmenoon pääsee parhaiten sisälle, kun käy työssä. Kun suomen kieli sujuu, ovet työelämään aukeavat maahanmuuttajalle paljon helpommin, Monika pohtii.
Opiskeltuaan suomea 1,5 vuotta työvoimatoimisto suositteli Monikalle neljän kuukauden kestoista maahanmuuttajille suunnattua valmistavaa koulutusta ravitsemisalalle.

‒ Tein päätöksen osallistua Amiedun ravitsemisalan maahanmuuttajakoulutukseen, koska minulla on pitkä työhistoria sekä toimisto- että ravintolatyöstä. Saksassa minulla oli oma ravintola 8 vuotta. Mielestäni maahanmuuttajan kannattaa hyödyntää sitä osaamista, jonka hän on jo hankkinut työssä kotimaassaan, Monika painottaa ja jatkaa:
‒ Koulutuksessa kielitaitoni parani. Pääsin myös koulutuksen harjoittelujaksolla töihin Taitotalon kongressikeskuksen keittiöön. He olivat tyytyväisiä työsuoritukseeni ja pyysivät minut työhön myös muina aikoina.
Koulutuksen päätyttyä Monika jatkoi opintojaan Amiedussa kaupan ja palvelun alalle valmistavassa koulutuksessa. Koulutus kesti 10 kuukautta ja sisälsi harjoittelujakson.
‒ Pääsin harjoittelujaksolla töihin Amiedun ohjaus- ja oppimiskeskus Tuutoriin. Kielitaitoni kehittyi valtavasti, koska minun oli pakko puhua suomea muun muassa ryhmien edessä. Kielitaidon kehittyminen oli käännekohta elämässäni. Koulutuksen jälkeen Amiedu valitsi minut opiskelemaan merkonomiksi, Monika kertoo.
 Lokakuussa 2008 Tuutorista soitettiin Monikalle ja tiedusteltiin, haluaisiko hän työskennellä Tuutorissa asiakasneuvojana. Amiedun tuella Monika pystyi jatkamaan työn ohessa merkonomin koulutusta iltaisin. Vuoden 2010 kesäkuussa Monika valmistui.
‒ Valmistumisen jälkeen olen työskennellyt Amiedun koulutusassistenttina. Amiedussa on minua aina autettu siinä, että pääsen eteenpäin ja saavutan tavoitteeni, Monika kiittelee työnantajaansa.