Etsitkö koulutusta? Amiedun koulutushaku auttaa.

Ota yhteyttä!

Asiakaspalvelu
(ma – to klo 8 – 16 ja pe klo 8 - 14)
p. 010 80 80 90

Tuoretta tietoa ja lisää ammattitaitoa

Maarit Nikander on koulutukseltaan lähihoitaja, jolla on kokemusta vanhustenhoidosta. Vanhustyön erikoisammattitutkinto tarjosi uusia näkökulmia osaajalle. Maarit Nikander jätti vuosia sitten myyntialan ja siirtyi toiveidensa hoitoalalle. Niissä tehtävissä hän onkin viihtynyt.
– Valmistuin noin kymmenen vuotta sitten lähihoitajaksi vammaistyöhön suuntaavista opinnoista. Sain heti valmistuttuani työpaikan vanhustenhoidossa, ja siihen ammattiin halusin jäädä.
Amieduun Maarit lähti suorittamaan oppisopimuksella vanhustyön erikoisammattitutkintoa. Maarit työskentelee vanhusten päivätoiminnassa ohjaajana ja opiskelee samanaikaisesti.
– Opiskelu Amiedussa on ollut itsenäistä. Oppisopimusopiskelun on voinut helposti sovittaa omalla työpaikalla tapahtuvaksi. Työpaikkaohjaajalla on myös suuri merkitys opintojen etenemiseen ja opiskelun mahdollistamiseen esimerkiksi työnkierron kautta.

Nykyisessä työssäni Maarit on toiminut jo lähes kymmenen vuoden ajan. Siinä ajassa hän on nähnyt hyvin hoitoalan kehityksen.

– Vanhusten hoidosta keskustellaan runsaasti tänä päivänä. Hoitoa on tutkittu ja saatu uutta tietoa ja suosituksia. Hoidon laatua pyritään jatkuvasti kehittämään. Toivottavasti hoitajien lisäkoulutuksen avulla vanhusten hoito saa enemmän arvostusta. Ohjaajan työ on paljolti ryhmien ohjaamista, hoitotyötä sekä arjessa tukemista ja yhteistyötä muun muassa omaisten, kotihoidon ja sosiaalityön kanssa.

Tuoretta ja kiinnostavaa tietoa

Amiedussa järjestetyt, asiantuntijoiden pitämät luennot ovat Maaritin mukaan olleet hyödyllisiä.
– Koulutus on tuonut uusia ajatuksia ja perusteluja työhöni. Kouluttajat ovat olleet kannustavia, innostavia ja ammattitaitoisia. Opiskelutoverit ovat myös oman alansa asiantuntijoita ja on ollut kiinnostavaa jakaa ajatuksia heidän kanssaan.
Päivitetyistä tiedoista ja uudesta osaamisesta on ollut työssä hyötyä.
 – Myös työnantaja ja työtoverit ovat ottaneet myönteisesti vastaan koulutuksesta saamiani tietoja ja näkemyksiä, Maarit Nikander kiittelee.