Etsitkö koulutusta? Amiedun koulutushaku auttaa.

Ota yhteyttä!

Asiakaspalvelu
(ma – to klo 8 – 16 ja pe klo 8 - 14)
p. 010 80 80 90

Janne opiskelee pilvipalvelussa tietokoneasentajaksi

Projektiteknikko Janne Sandén suorittaa tietokoneasentajan ammattitutkintoa Amiedussa. Osan opinnostaan Janne on tehnyt virtuaalisessa oppimisympäristössä. Virtuaalisessa oppimisympäristössä on jokaisella opiskelijalla omat tietokoneet ja ohjelmistot. Kyseessä on ns. pilvipalvelu opiskelijoille.
Ympäristössä opiskelijat voivat turvallisesti harjoitella esimerkiksi yrityksen perusinfran käyttöönottoa ja hallintaa. Yhteys järjestelmään tapahtuu kätevästi internet-yhteydellä luokasta, omasta kodista tai vaikkapa junasta.
- LabManager on loistava virtuaaliympäristö sekä luokassa tapahtuvaan harjoitteluun että etäoppimiseen. Olen voinut testata ja kokeilla lähipäivien aikana opittuja asioista. Yhteys ympäristöön on toiminut erittäin hyvin, Janne kertoo tyytyväisenä.
Virtuaalinen oppimisympäristö helpottaa myös kouluttajan työtä.
 - Kouluttajan on helppo kopioida vain muutamalla klikkauksella opiskelijalle uusi ympäristö, jos hänen oma ympäristönsä menee vahingossa sekaisin. Tämä merkitsi ennen puolen tunnin paussia opetuksessa, kun ympäristö kopioitiin uudestaan fyysiselle tietokoneelle muiden opiskelijoiden odottaessa, kouluttaja Jussi Ubaleht korostaa.

Kertaus on opintojen äiti

Virtuaalisessa oppimisympäristössä opiskelijat voivat kerrata oppimaansa, jatkaa tai tehdä uusia harjoituksia lähipäivän jälkeen.
- Olen pystynyt kotona jatkamaan harjoittelua lähipäivänä käytössäni olleilla virtuaalikoneilla sekä suorittamaan opintoja myös silloin, kun en ole päässyt lähiopetukseen työkiireiden vuoksi. Lisäksi kouluttaja on pysynyt tarkistamaan suoritukseni muulloinkin kuin lähipäivillä, Janne listaa virtuaalisen ympäristön etuja ja jatkaa:
- Etäopiskelu virtuaaliympäristössä on lisännyt opiskeluun käyttämääni aikaa noin puolella. Se pakottaa itse pohtimaan harjoitusten ratkaisuja tarkemmin. Ympäristö on mahdollistanut opiskelun myös iltaisin ja viikonloppuisin, silloin kuin itselleni on parhaiten sopinut.

Käytössä myös etäopetuksessa

Ympäristöä on hyödynnetty myös etäopetuksessa. Opiskelijat ja kouluttaja ovat ottaneet samanaikaisesti yhteyden ympäristöön. Kouluttaja on ohjannut opiskelijoiden harjoittelua ja yhteydenpito on sujunut kätevästi muun muassa chatin tai skypen kautta. Materiaalin opiskelijat ovat saaneet käyttöönsä Amiedun verkko-oppimisympäristöstä. Lisäksi Live Meeting -palvelu mahdollistaa myös reaaliaikaisen opetuksen, jossa on käytössä kuva ja ääni.