Aikuisoppijan ajatuksia
Amiedussa voit kehittää ammatillista osaamistasi monin eri tavoin. Vuosittain meillä opiskelee yli 23 000 aikuisopiskelijaa.
Tutustu heidän tarinoihinsa - AmiStooreihin!

AmiStoorit

Sosiaali- ja terveysala

Anu toteutti unelmansa ja opiskeli lähihoitajaksi

Pankinjohtajana aiemmin työskennellyt Anu-Maarit Turunen opiskeli Amiedussa lähihoitajaksi, koska halusi tehdä humaanimpaa työtä. Esimiestyössä sai olla tekemisissä ihmisten kanssa ja auttaa heitä, mutta suurempi itsemäärämisoikeus ja mahdollisuus työskennellä vanhusten kanssa houkuttivat.

Lue lisää
Kauppa ja liiketalous

Tove sai kaupan esimiehen erikoisammattitutkinnolla esimiestyöhön varmuutta

Tove Fihlström työskentelee Club Managerina Turun keskustan Elixialla. Hän vastaa yksikkönsä toiminnasta ja toimii siellä esimiehenä. Varmuutta esimiestyöskentelyyn hän on saanut kaupan esimiehen erikoisammattitutkinnosta.

Lue lisää
Rakentaminen ja LVI

Anvar opiskelee rakennusalalla lapsuuden haaveammattia

Vapaapainin Suomen mestari Anvar Suviniitty tavoittelee vuoden 2020 Tokion kesäolympialaisiin paikkaa painissa. Sen lisäksi hän opiskelee Talotekniikan perustutkintoa Amiedussa. Joustava aikuiskoulutus mahdollistaa näiden kahden unelman yhdistämisen.

Lue lisää
Kiinteistöpalvelut

Kokemus vahvistui osaamiseksi TEATin avulla

Tekniikan erikoisammattitutkinto toi Jari Hirvoselle uutta osaamista ja auttoi työnkuvan muutoksessa. Jari Hirvonen on Caverionilla vastuunkantaja ja sitoutunut ammattilainen. Hän on ollut työnantajallaan töissä vuodesta 2001, jolloin se oli vielä ABB:n kiinteistötekniikka.

Lue lisää
Kauppa ja liiketalous

Kaupan ala tuntuu oikealta

Olli Kalso on erinomainen esimerkki nuoresta, joka on löytänyt uran Clas Ohlsonin ja Amiedun järjestämän aikuiskoulutuksen ansiosta. Hän pääsi töihin myyjäksi Clas Ohlsonin järjestämän rekrytointikoulutuksen avulla, on sen jälkeen suorittanut merkonomin tutkinnon, edennyt tiiminvetäjäksi ja opiskelee nyt myynnin ammattitutkintoa työn ohessa.

Amiedun järjestämän aikuiskoulutuksen ansiosta. Hän pääsi töihin myyjäksi Clas Ohlsonin järjestämän rekrytointikoulutuksen avulla, on sen jälkeen suorittanut merkonomin tutkinnon, edennyt tiiminvetäjäksi ja opiskelee nyt myynnin ammattitutkintoa työn ohessa.

Lue lisää
Kiinteistöpalvelut

Kiinteistöpalveluala antoi uran

Kun Antti Nevalainen sai 14-vuotiaana vision ja päätti opiskella kiinteistöhoitoalan ammattilaiseksi oppisopimuksella, hän ei arvannut samalla aloittavansa opiskelut paikassa, jossa myöhemmin kouluttaisi tulevia kiinteistöalan ammattilaisia. Amiedu on ollut miehen matkassa koko elämän.

Lue lisää
Sosiaali- ja terveysala

Asaad päätyi osaamiskartoituksen kautta lähihoitajaopintoihin Amiedulla

Asaad Al- Khattab toimi entisessä kotimaassaan Irakissa lähes kahdeksan vuotta röntgenhoitajana. Hän osallistui Amiedussa maahanmuuttajien hoito- ja kasvatusalan ammatilliseen osaamiskartoitukseen ja nyt hänen matkansa jatkuu Amiedulla lähihoitajaopintojen parissa.

Lue lisää
Johtaminen ja esimiestyö

JET antaa eväitä esimiestyöhön

Ikänsä pääkaupunkiseudulla asunut Juho Pitkäranta pakkaa pian laukkunsa ja muuttaa Etelä-Karjalaan. Edessä on uraloikka Lappeenrantaan avattavan XXL:n tavaratalopäälliköksi. Taakse jää kolmen vuoden pesti Tammiston XXL:ssä osastovastaavana ja varatavaratalopäällikkönä.

Lue lisää
Sosiaali- ja terveysala

Esa suuntasi uudelle alalle ja lähihoitajaksi viisikymppisenä

Esa Leikkari, 53, toteutti nuoruuden haaveensa ja opiskelee nyt Amiedussa lähihoitajaksi. Hän työskenteli 25 vuotta matkailualalla, kunnes työnantaja aloitti yt-neuvottelut. Esa pisti varmuuden vuoksi samaan aikaan hakemuksen Amieduun, ja aloitti sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon opinnot elokuussa 2015.

Lue lisää
Kauppa ja liiketalous

Merkonomin tutkinnolla uusi alku ja takaisin työelämään

Viisikymppinen Anne Kärkkäinen oli työskennellyt suurissa yrityksissä erilaisissa taloushallinto- ja toimistotehtävissä. Hänellä oli vuosien kokemus ja pitkä, yhtenäinen työura. Työnantajan yrityskauppojen ja liiketoimintajärjestelyjen myötä hän siirtyi toiseen yritykseen, ja kun se ostettiin, uudessa organisaatiossa oli jo tekijät niille tehtäville, joita Anne oli aiemmin hoitanut.

Lue lisää
Maahanmuuttajakoulutus

Osaamiskartoituksen avulla Tayabin taidot muurarina näkyviksi Suomessa

Tayab Abdalshafi on muurannut entisessä kotimaassaan Palestiinassa viidentoista vuoden ajan kaikkea takoista taloihin. Tayab osallistui Amiedussa maahanmuuttajien rakennusalan ammatilliseen osaamistaitokartoitukseen, jolla hän pystyy todistamaan osaamisensa myös Suomessa.

Lue lisää
Maahanmuuttajakoulutus

Rakennusalan opinnot ja työt sujuvat Hardilta viittoma- ja elekielellä

Virolainen Hardi Kunnapuu, 49 v., tuli alun perin Suomeen rakennusalan töihin yritykseen, jonka omistaja oli kuuro. Kolmen vuoden päästä työt loppuivat ja viime vuonna Hardi pääsi TE-toimiston kautta Amiedun maahanmuuttajille tarkoitettuun rakennusalan ammatilliseen koulutukseen.

Lue lisää
Kauppa ja liiketalous

Esimiestaitoja tarvitaan kaupan alalla

Anssi Pasu työskentelee XXL:n osastovastaavana Raision Myllyn liikkeessä. Omien sanojensa mukaan hänen sydämensä sykkii kaupan alalle. Nuorella miehellä on useamman vuoden kokemus myyntitöistä.

Lue lisää
Tieto- ja viestintätekniikka

Peligrafiikka vei mennessään

Peligrafiikan koulutus oli juuri sitä mistä Milo Toivonen oli ollut pitkään kiinnostunut.

Lue lisää
Rakentaminen ja LVI

Nuorella maalariyrittäjällä asenne ja työn laatu kohdallaan

26-vuotias Tea Heino suoritti Amiedussa pintakäsittelyalan perustutkinnon ja perusti maalausalan yrityksen jo opiskeluaikanaan.

Lue lisää
Maahanmuuttajakoulutus

Ammatillinen kotoutuminen tarjosi kielitaitoa, kortteja ja kavereita

Virolaisella Andi Naelastella oli taustalla kokemusta saneeraus-, purku- ja remontointitöistä. Kun nämä työt loppuivat yrityksen konkurssiin, Andi oli uuden tilanteen edessä. Hän löysi TE-toimiston sivuilta Amiedun koulutukset maahanmuuttajille.

Lue lisää
Maahanmuuttajakoulutus

Suomen kielen taito mahdollisti opiskelun

RTK-Palvelussa työskentelevä Raili Kaljumäe muutti Virosta Suomeen vuonna 2012. Rakennustyömaalla riitti maalaustöitä puolisen vuotta, jonka jälkeen Raili aloitti siivoustyöt, ensin laivassa, sitten hotellissa.

Lue lisää
Rakentaminen ja LVI

LVI-alan yrittäjiksi suoraan putkiasennuksen koulutusohjelmasta

Tauno Tõntsel ja Aydin Yagmur tutustuivat toisiinsa suorittaessaan Amiedussa talotekniikan perustutkintoon kuuluvaa putkiasennuksen koulutusohjelmaa.

Lue lisää
Välinehuolto

Tom vaihtoi kalusteasentajan työt välinehuoltajan ammattiin

Vantaalainen Tom Salminen vaihtoi kalusteasentajan työt välinehuoltajan ammattitutkinnon opiskeluun – eikä ole katunut hetkeäkään.

Lue lisää
Sähkö ja automaatio

Henrin mielestä koulutus avainasemassa

Henri Hietala toimii tällä hetkellä kärkimiehenä eli vastaavana sähkömiehenä Aro Systemsillä, joka parhaillaan tekee sähkötöitä espoolaisissa uudisrakennuskohteissa.

Lue lisää
Puhdistus- ja kotityöpalvelu

Tuula nosti osaamisensa tasoa jo toista kertaa

Tuula Sulkumäki työskentelee palveluesimiehenä ISS Palveluissa. Hän päätti hakea jo toistamiseen uusia näkökulmia työhönsä kouluttautumalla Amiedussa.

Lue lisää
Sähkö ja automaatio

Sähköasentajan perus- ja ammattitutkinnon kautta alan yrittäjäksi

Tuukka Hänninen suoritti Amiedussa sekä sähköasentajan perus- että ammattitutkinnon. Nyt hän on yksi Suomen Työmaapalvelut Oy:n omistajista, ja toimii myös sen operatiivisena johtajana. Yritys on kasvanut nopeasti ja tekee sähköurakointeja Suomen suurimmille työmaille.

Lue lisää
Kone ja metalli

Hannasta tulee koneenasentaja

Hanna Malmberg opiskelee koneenasentajaksi Amiedussa. Tämä kone- ja metallialan perustutkinto kuuluu Nuorten aikuisten osaamisohjelmaan (NAO), joka on suunnattu ilman perusasteen jälkeistä tutkintoa oleville 20-29-vuotiaille.

Lue lisää
Kiinteistöpalvelut

Perusduunarikin haluaa edetä – nuorisotakuu mahdollisti oppisopimuskoulutuksen

Kiinteistöpalvelujen ammattitutkintoa opiskeleva, 22-vuotias helsinkiläinen Teemu Mänty kertoo olleensa ensimmäistä kertaa rakennustyömaalla jo 12-vuotiaana, kun hän sai kesätöitä sukulaistensa kautta. Seuraavankin kesän hän teki raksahommia. Ja sitä seuraavan.

Lue lisää
Kiinteistöpalvelut

Oppimisen monet tavat

Kiinteistöpalvelujen perustutkinto pisti Joanna Pahlin silmään siitä syystä, että häntä on aina kiinnostanut käsillä tekeminen ja nikkarointi. Koulutuslinjan valintaan vaikutti myös Amiedun sijainti pääkaupunkiseudulla, koska Joanna halusi lisäksi tehdä töitä ja opiskella samalla.

Lue lisää
Turvallisuus

Pankkiura sai jatkoa turvallisuusasiantuntijan F.E.C. koulutuksen jälkeen

Espoolaisen Päivi Huttusen teatterireissu sai uuden käänteen, kun käteen osui Metro-lehden ilmoitus Turvallisuusasiantuntijan F.E.C. koulutuksesta. Lähes siltä istumalta Huttunen tarttui luuriin, laittoi hakemuksen Amieduun ja aloitti keväällä opiskelun.

Lue lisää
Maahanmuuttajakoulutus

Virolainen Tanel kotiutui Suomeen

Virolainen Tanel Puström on nähnyt maailmaa, sillä hän on aikaisemmin asunut Virossa, Yhdysvalloissa sekä Kyproksella.

Lue lisää
Rakentaminen ja LVI

Leon tulevaisuus omissa käsissä

Helsinkiläinen Leo Siirala ei halunnut rakentaa tulevaisuuttaan pelkän peruskoulun varaan. Nyt hän opiskelee Amiedussa pintakäsittelyn perustutkintoa.

Lue lisää
Tieto- ja viestintätekniikka

Ammatinvalintatestin kautta löytyi oma ala

Joskus ääneen pohtiminen auttaa uralla eteenpäin. Kun Nadja Kamara mietiskeli Facebookissa, pitäisikö lähteä opiskelemaan, kaveri vastasi saman tien laittamalla linkin Amiedun "ammatinvalintatestiin".

Lue lisää
Kone ja metalli

Hitsaajaksi nuorten aikuisten osaamisohjelmassa

Vantaalainen Juha Jäntti suorittaa hitsaajan ammattitutkintoa Amiedussa. Kolmekymppinen Jäntti ehti juuri ja juuri mukaan 20-29-vuotiaille tarkoitettuun Nuorten aikuisten osaamisohjelmaan (NAO).

Lue lisää
Sosiaali- ja terveysala

Lähihoitaja Maini täydensi osaamistaan

Lähihoitaja Maini Karhapää iloitsi päästessään osallistumaan työnantajansa Attendon järjestämään ja Amiedun toteuttamaan lähihoitajien valtakunnalliseen täydennyskoulutukseen.

Lue lisää
Kauppa ja liiketalous

Eetulla on ura putkessa

Eetu Virtanen suoritti Amiedussa oppisopimuksella logistiikan perustutkinnon ja valmistui varastonhoitajaksi.

Lue lisää
Kauppa ja liiketalous

Mohamed Camara on tyytyväinen nuori mies

Hänellä on mukava työpaikka, hyvä pomo ja Amiedussa opiskeltu ammatti. Tuore perheenisä sanoo olevansa motivoitunut jatkamaan opintoja ja kehittymään tehtävissään.

Lue lisää
Puhdistus- ja kotityöpalvelu
 

Eliisa saa lisää ammatillista varmuutta

Eliisa Rinnekari työskentelee Vaasassa RTK Palvelut Oy:ssä palveluohjaajana. Hän on aloittanut siivoustyönohjaajan ammattitutkinnon suorittamisen, mikä vahvistaa hyvin Eliisan osaamista ja sitä kautta tarjoaa mahdollisuudet hoitaa tehtävät entistäkin paremmin – niin asiakkaiden kun oman yrityksenkin eduksi.

Lue lisää
Kauppa ja liiketalous

Nikolai Tanhuanpää RekryKoulutus avasi uraputken

Nikolai Tanhuanpää yleni Lidl Lauttasaaren apulaismyymäläpäälliköksi suoritettuaan merkonomin tutkinnon Amiedussa.

Lue lisää
Kauppa ja liiketalous

Osaamisen kehittäminen on luonnollinen osa urakehitystä

Kaupan esimiehen erikoisammattitutkinto antoi Clas Ohlsonin myymäläpäällikkö Fridolf Falckille uutta osaamista ja näkemystä työhön.

Lue lisää
Yrittäjyys

Hyvä startti yrittäjyyteen

Helsinkiläinen Katariina Lindsten suoritti Amiedussa yrittäjän ammattitutkinnon työvoimakoulutuksena, ja on nyt itsenäinen yrittäjä.

Lue lisää
Suomen kieli ja yleiset kielitutkinnot

Kashmira vaihtoi Mumbain open-air saunan suomalaiseen

Intialainen Kashmira Vyavaharkar muutti miehensä kanssa Suomeen. Hän opiskeli Amiedussa suomen kieltä ja työskentelee nyt Helsingin yliopiston kemian laitoksella.

Lue lisää
Rakentaminen ja LVI

Eero yleni vastaavaksi työnjohtajaksi

Vantaalainen Eero Uusimaa suoritti Amiedussa putkiasentajan erikoisammattitutkinnon. Se antaa hänelle laissa määritellyt oikeudet toimia työmaan vastaavana työnjohtajana.

Lue lisää
Kauppa ja liiketalous

Osaamista myyntiin ja asiakaspalveluun

Susanna Peltola suoritti Amiedussa liiketalouden perustutkinnon (merkonomi) osaamisalanaan asiakaspalvelu ja myynti. Koulutus antoi Susannalle uutta tietotaitoa ja varmuutta työhön.

Lue lisää