Uutiset ja lehdistötiedotteet

Lumenpudotus katoilta pitää tapahtua turvallisesti 

Lehdistötiedote 1.3.2017

Korkealla työskentelyn vaativimpaan ryhmään kuuluu lumenpudottaminen. Sitä ohjaavat eri lait, standardit ja työsuojeluohjeet. Lumenpudotusta suorittavien henkilöiden, kiinteistöjen omistajien ja vastuuhenkilöiden pitää huolehtia työn organisoinnista ja asianmukaisesta suorittamisesta turvallisesti.  

Lumenpudotukseen vaikuttavat turvallisuuden lisäksi eri katemateriaalit, sekä työvälineet. Oikeanlainen työskentely, oikeilla työvälineillä tehtynä, mahdollistaa turvallisen lumenpudotuksen kiinteistön rakenteita rikkomatta.  

Taloyhtiön muistilista lumenpudotukseen 
1. Tarkasta lumimäärä katolla ja arvioi onko siitä vaaraa ihmisille ja talon rakenteille.  

2. Pyydä tarjous urakoitsijalta, joka pystyy hoitamaan työn alusta loppuun.  

3. Jos päätät pudottaa lumen itse, huolehdi kattotyön turvallisuudesta. Jos olet epävarma, pyydä tarjous urakoitsijalta. Katoilta tippuu joka talvi ihmisiä, jotka ovat päättäneet pudottaa lumet itse, ilman asianmukaisia turvavarusteita.  

Osaamista turvallisuuteen 
Amiedu kehittää yrityksille suunnattua lumenpudotustyöskentelyn osaamista yhdessä Helsingin Pelastusliitto HELPE Oy:n kanssa.  

- Pääpaino on yleisessä turvallisuusajattelussa liittyen korkealla tehtävään kattotyöskentelyyn. Tärkeintä on ymmärtää, että töitä tehdään vaarallisessa ympäristössä ja siellä tulee käyttää erilaisia turvavälineitä- ja varusteita, sanoo kouluttaja Mikko Holopainen.  
 
Koulutuksessa käydään läpi mm. työsuojeluohjeet, laki ja asetukset, muut määräykset, vastuukysymykset, riskit, pelastaminen, kohdetietojen kerääminen, turvallisuus sekä työmenetelmät ja työvälineet. Tärkeä osa on myös käytännön harjoittelu.  
 
Icopal Katto Oy kehitti osaamistaan lumenpudotustyöskentelyssä 

Icopal Katto Oy:n työntekijät osallistuivat turvallinen kattotyöskentely ja lumenpudottamisen valvonta -koulutukseen. Myyntipäällikkö Harri Kuhasen mielestä päivä onnistui ja sujui hyvin. Se sai kiitosta, että kouluttajat olivat itse tehneet lumenpudotusta myös käytännössä.  

- Meillä turvallisuus on numero yksi, kun tehdään hommia vaikeissa olosuhteissa. Olemme saaneet koulutuksen avulla aktivoitua turvallisuutta vielä paremmaksi. Varsinkin käytännön harjoitteista saimme monta uutta vinkkiä, miten työtä voi tehdä kevyemmin ja turvallisemmin, sanoo Icopal Katto Oy:n myyntipäällikkö Harri Kuhanen.  
 
Lisätietoja:  
 
Janne Ilmonen, koulutuspäällikkö, Kiinteistöpalvelut 
janne.ilmonen@amiedu.fi  
puh. 020 7461 265 
 
Amiedu on Suomen johtava ammatillinen aikuiskouluttaja ja työelämän kehittäjä. Amiedu auttaa sekä työyhteisöjä että yksilöitä saavuttamaan muutospäämääränsä. Tunnemme työelämän ja tarjoamme lisäarvoa tuottavia palveluratkaisuja osaamisen ja prosessien kehittämiseen. Keskitymme asiakkaille lisäarvoa tuottavaan toimintaan. Palveluratkaisumme vaikuttavuus muodostuu pitkäjänteisen kumppanuuden, yrityksien muutoksen hallintaa tukevien räätälöityjen konsultointi-, valmennus- ja koulutusratkaisujen, kattavan tuotevalikoiman ja kilpailukykyisen hinnoittelun avulla. www.amiedu.fi 

Icopal Oy kuuluu kansainväliseen Icopal-konserniin, joka on Euroopan johtava kate- ja vedeneristysmateriaalien valmistaja sekä katto-urakoinnin ja kattohuoltopalvelujen markkinajohtaja Pohjoismaissa.

Helsingin Pelastusliitto, HELPE Oy, tarjoaa turvallisuuskonsultointia ja -koulutusta.  


 
Sulje