Taloushallinnon ammattitutkinto

Loading Loading...

Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin
Aika
Kesto
Ilmoittautuminen/ Hakeminen ilmoitetaan myöhemmin


Tavoitteet ja hyödyt

Taloushallinnon ammattitutkinto pätevöittää sinut talous- tai palkkahallinnon ammattilaiseksi. Koulutuksen avulla opit hallitsemaan taloushallinnon toimintaprosessit sekä avaintehtävien hoitamisen osaamisalaan liittyen. Samalla päivität osaamisesi lainsäädännön ja substanssin osalta sekä kehität konsultatiivista osaamistasi vastaamaan työelämän muuttuvia tarpeita. Tutkinnon suorittaminen antaa sinulle valmiudet työskennellä monipuolisissa taloushallinnon työtehtävissä.

Kohderyhmä

Taloushallinnon ammattitutkinto -koulutus on tarkoitettu henkilölle, joka hoitaa pienessä tai keskisuuressa yrityksessä kattavasti talous- tai palkkahallinnon tehtäviä tai suuressa organisaatiossa joitain tiettyjä taloushallinnon osa-alueita. Tutkinnon suorittajaksi hakeutuvalla on oltava talous – tai palkkahallinnon perusosaaminen sekä alan työkokemusta. Lisäksi edellytetään riittävää kielitaitoa ja atk-taitoja.

Toteutus

Ennen tutkintokoulutuksen aloitusta arvioidaan tutkinnon sopivuus sekä kartoitetaan hakeutujan ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittämistavoitteet.

Suunnitelmat tutkinnon suorittamiseksi ja puuttuvan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä tutkinto-opiskelijan, työpaikan edustajan ja koulutuksen järjestäjän kesken. Puuttuva osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa omissa työtehtävissä. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat lähiopetus sekä ohjattu verkko- ja itseopiskelu.

Tutkinto-opiskelijalla tulee olla työssä mahdollisuus osallistua erilaisiin taloushallinnon ammattitutkinnon perusteiden mukaisiin työtehtäviin, joissa osaaminen tutkinnon suorittamista varten voidaan arvioida. Mikäli tutkinto-opintoihin hakeutuva henkilö ei ole työsuhteessa, voidaan hänelle tietyin edellytyksin tehdä koulutussopimus.Tutkinto-opintoja voidaan tarvittaessa tukea opiskeluvalmiuksia parantavilla opinnoilla ml.kieliopinnot.

Taloushallinnon ammattitutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä työpaikalla. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat sekä tutkinnon suorittaja itse.
Tutkinto voidaan suorittaa myös suoraan näytöin.

Suorittamisaika

Opiskelu- ja tutkinnon suorittamisaika määräytyy yksilöllisesti. Yleensä se on 1 - 1,5 vuotta.

Sisältö

Taloushallinnon ammattitutkinnossa on kolme vaihtoehtoista osaamisalaa (Kirjanpitäjän-, Palkanlaskijan- ja Talousassistentin osaamisalat). Taloushallinnon ammattitutkinnon suorittaminen koostuu osaamisalan pakollisista tutkinnonosista ja kahdesta valinnaisesta tutkinnonosasta.

Pakolliset tutkinnon osat kirjanpitäjän osaamisalalla:

    -Kirjanpidon ja arvonlisäverotuksen hoitaminen
    -Tilinpäätöksen laatiminen

Pakolliset tutkinnon osat palkanlaskijan osaamisalalla:

    -Palkanlaskenta
    -Vuosilomalaskenta

Pakolliset tutkinnon osat talousassistentin osaamisalalla:

    -Taloushallinnon tukipalvelujen hoitaminen
    -Laskutuksen ja myyntireskontran hoitaminen
    -Ostoreskontran hoitaminen

 Valinnaiset tutkinnon osat:

    -Budjetointi
    -Tilinpäätösanalyysin laatiminen
    -Konsernitilinpäätöksen tekeminen
    -Matkajärjestelyjen hoitaminen
    -Palkanlaskennan erityistilanteiden hallinta
    -Rahoitussuunnittelu
    -Hinnoittelu
    -Projektintalousohjaus
    -Henkilöstöasioiden hoitaminen
    -Tiimivetäjänä toimiminen
    -Tutkinnon osa toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta

Hinta

Taloushallinnon ammattitutkinto on osa kansallista tutkintojärjestelmää ja siitä säädetään opetus- ja kulttuuriministeriön asetuksella. Tutkinto on toisen asteen tutkinto, joka antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tutkintokoulutuksen rahoittaa pääosin opetus- ja kulttuuriministeriö.

Koulutuspaikka

Amiedu
Valimotie 8
00380 Helsinki

Hakeminen

Seuraavan koulutuksen aloitusajankohta ei ole vielä varmistunut. Lähetä Amiedun asiakaspalveluun yhteystietosi, niin ilmoitamme sinulle, kun koulutus seuraavan kerran tulee hakuun.

Kysy lisätietoja

Mervi Valtonen
kouluttaja, KTM
puhelin 020 7461 495
mervi.valtonen(at)amiedu.fi

Lähetä yhteystietosi

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi