Kiinteistönhoitajan perusopinnot, työvoimakoulutus

Loading Loading...

Ajankohta 14.5.2018 - 28.12.2018
Aika 8.00 - 16.00
Kesto n. 7 kk
Ilmoittautuminen/ Hakeminen 23.4.2018 mennessä


Tavoitteet ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on antaa aikuisopiskelijalle valmiudet suorittaa Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon (kiinteistönhoitaja) osatutkintoja ja työllistyä kiinteistönhoitajaksi.
Koulutuksen sisällössä painotetaan kokonaisuuksien hallintaa, teknisten järjestelmien ymmärtämistä, työturvallisuutta, asiakaskeskeisyyttä ja ympäristönsuojelunäkökohtia kiinteistönhoidon kaikilla osa-alueilla sekä tietotekniikan hyötykäyttöä. Koulutukseen kuuluu myös työnhakuvalmennusta ja tarvittaessa esim. suomen kielen lisäopetusta.

Kohderyhmä

Peruskoulun tai vastaavan oppimäärän suorittaneet, joilla on B-luokan ajokortti, kiinnostus ja soveltuvuus alalle sekä motivaatio kouluttautumiseen. Alalla toimiminen edellyttää kohtuullisen hyvää terveyttä ja hyvää suomen kielen taitoa.
Hakijan tulee olla työtön työnhakija tai työttömyysuhan alainen henkilö.

Toteutus

Alkukartoitus on 14.5. – 25.5.2018. Koulutus alkaa 28.5.2018 ja päättyy 28.12.2018.
Esivalinta alkukartoitukseen suoritetaan hakemusten perusteella. Alkukartoituksen (10 pv) aikana osallistujan ammattitaito sekä valmiudet opiskeluun ja kiinteistönhoitajan ammattiin kartoitetaan.
Ammatilliseen koulutukseen valituille osallistujille laaditaan kartoituksen pohjalta henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen suorittamiseksi. Niille, jotka eivät jatka ammatillisessa koulutuksessa, tehdään työllistymistä tukeva jatkosuunnitelma.
Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, joka toteutetaan arkipäivisin kello 8 – 16.

Sisältö

Koulutuksen sisältö määräytyy alkukartoitusjakson aikana laaditun henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan. Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon voi suorittaa loppuun oppisopimuksena, työllistävässä yrityksessä. Koulutukseen osallistuvista opiskelijoista osa valitaan ulkoaluetyö- ja kiinteistönhoitokonepainotteiseen toteutukseen.
ALKUKARTOITUS                10 pv
Selvitetään hakijan lähtötilanne, motivaatio, soveltuvuus alalle, osaaminen, työnhakutaidot ja oppimisvalmiudet sekä työkunto ja sosiaaliset taidot. Maahanmuuttajat saavat suomen kielen taitotasostaan eurooppalaisen asteikon sovelluksen mukaisen arvion. Lisäksi arvioidaan mahdollinen lisätuen tarve opinnoissa.

AMMATILLINEN KOULUTUS YHTEENSÄ            150 pv
TYÖLLISTÄMISTÄ TUKEVAT OPINNOT (tarpeen mukaan)    10 pv
-    Työturvallisuuskortti-koulutus, alan erityspiirteet    
-    Tulityökurssi, Ensiavun peruskurssi 1
-    Työelämäsertifikaatti, opiskelu- ja työnhakuvalmennus

ASIAKASLÄHTÖISTEN PUHTAUS- JA KIINTEISTÖPALVELUJEN TUOTTAMINEN    10 pv
-    Asiakaspalvelu ja -viestintä
-    Huolto- ja palvelusopimukset

KIINTEISTÖN YLEISHOITO JA VALVONTA        20 pv
-    Kiinteistön yleishoito
-    Ulkoalueiden hoito

KIINTEISTÖTEKNISTEN JÄRJESTELMIEN HOITAMINEN        *20 tai 30 pv
-    LVI-järjestelmien toiminta
-    LVI-järjestelmien hoito ja huolto

KONEIDEN KÄSITTELY JA ULKOALUETYÖT        *10 pv
-    Konetyön suunnittelu ja ajojärjestelyt
-    Koneiden käsittely
-    Ulkoalueiden hoito

NÄYTÖT 1 – 3 kpl/osallistuja
TYÖSSÄOPPIMINEN                80 pv

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.

Koulutuspaikka

Amiedu
Strömberginkuja 3
00380 Helsinki

Hakeminen

Haku 23.04. mennessä työ- ja elinkeinotoimiston kautta tai työ- ja elinkeinoministeriön internetsivuilla www.te-palvelut.fi olevalla sähköisellä hakulomakkeella. Koulutuksen numero on 678448.

Internetin kautta lähetetty sähköinen hakulomake ohjautuu automaattisesti opiskelijavalinnoista vastaavaan työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on Sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Paperinen hakulomake taas jätetään täytettynä työ- ja elinkeinotoimistoon henkilökohtaisesti.

Hakemusten käsittely ja opiskelijavalinnat tehdään työ- ja elinkeinotoimistoissa. Toimistot ilmoittavat valinnoista kaikille hakijoille. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > koulutushakemus.

Kirjoita ylläoleva koulutuksen numero linkistä avautuvan sivunäkymän kenttään "Hakusana":
Hakemiseen

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.

Kysy lisätietoja

Anna-Liisa Pekkinen
kouluttaja
puhelin 020 7461 526
anna-liisa.pekkinen(at)amiedu.fi

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi