Huoneistoremontoija, työvoimakoulutus

Loading Loading...

Ajankohta 16.4.2018 - 14.9.2018
Aika
Kesto n. 5 kk
Ilmoittautuminen/ Hakeminen 25.3.2018 mennessä


Tavoitteet ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija hankkii sellaiset ammatilliset valmiudet, joiden avulla hän pystyy työllistymään huoneistoremontoijan työtehtäviin. Koulutuksen alussa opiskelija ja kouluttaja tekevät yhdessä suunnitelman opiskeltavista rakennusalan työtehtävistä, joita opiskelija opiskelee teoriassa, käytännössä ja työssäoppimisjaksolla. Näitä ovat esimerkiksi väliseinätyöt, levytykset, sisävalmistusvaiheen työt ja kalusteasennukset.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu rakennusalasta kiinnostuneille, 20 vuotta täyttäneille, yritteliäille, hyvän motivaation ja palveluasenteen omaaville ja itsenäiseen työskentelyyn kykeneville henkilöille. Se soveltuu hyvin myös ammatinvaihtajille, joilta löytyy luontaista kädentaitoa. Alalla toimiminen edellyttää kohtuullisen hyvää terveyttä.
Hakijan tulee olla työtön työnhakija tai työttömyysuhan alainen henkilö.
Tämä hyvin työllistävä ala soveltuu myös nuorille ja maahanmuuttajille.

Toteutus

Valinta alkukartoitukseen suoritetaan hakemusten perusteella. Kartoituksen (5 pv) aikana tunnistetaan hakijan ammattitaitoa, opiskeluvalmiuksia ja soveltuvuutta alalle.
Koulutukseen valituille osallistujille laaditaan kartoituksen pohjalta henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen sisältöjä ja kestoa ajatellen. Niille, jotka eivät jatka ammatillisessa koulutuksessa, tehdään työllistymistä tukeva jatkosuunnitelma.
Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua sekä työssäoppimista. Lähiopetus toteutetaan arkipäivisin (7.30 – 14.00), työmailla noudatetaan työmaan aikatauluja. Ryhmän koko alustavasti 20 opiskelijaa.
•    kartoitus 16.4.-20.4.2018 (5 pv)
•    koulutus 23.4.- 14.9.2018 (102 pv)

Sisältö

Koulutuksen sisältö ja tavoitteet on suunniteltu yhteistyössä eri rakennusalan yrityksien kanssa.
Koulutuksen aikana opiskelija opiskelee yhteistyössä sovittuja työtehtäviä teoriassa, käytännössä ja työssäoppimisjaksolla. Koulutuksessa opiskelija hankkii sellaiset tiedot ja taidot, että hän pystyy osaamisensa puolesta työllistymään alan työtehtäviin.
Koulutukseen kuuluu myös alalla tarvittavien korttien (esim. työturvallisuuskortti) suorittaminen ja sekä opiskelu- että työnhakuvalmennusta. Tarvittaessa voimme järjestää esim. rakennusalan ammatillista kielikoulutusta maahanmuuttajataustaisille opiskelijoille.
Koulutuksen alussa opiskelijoille laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma ja sitä tarkennetaan opintojen edetessä.
Koulutuksen teoria- ja rakennushalliharjoittelujakso sisältää esimerkiksi:
 
•    Rakennuspiirustukset ja merkinnät
•    Työturvallisuus, telineet, nostimet
•    Sisävalmistusvaiheen työt
•    Kalusteasennukset
•    Levytykset
•    Huoneistojen pintaremontit
•    Laatoitus
•    Lvis-työt huoneistoremontissa
 Koulutuksessa korostetaan asiakaslähtöistä ja turvallista työskentelyä sekä rakentamisen laatua.

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.

Koulutuspaikka

Amiedu
Valimotie 8
00380 Helsinki

Hakeminen

Haku 25.3.2018 mennessä työ- ja elinkeinotoimiston kautta tai työ- ja elinkeinoministeriön internetsivuilla www.te-palvelut.fi olevalla sähköisellä hakulomakkeella. Koulutuksen numero on 677998.

Internetin kautta lähetetty sähköinen hakulomake ohjautuu automaattisesti opiskelijavalinnoista vastaavaan työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on Sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Paperinen hakulomake taas jätetään täytettynä työ- ja elinkeinotoimistoon henkilökohtaisesti.

Hakemusten käsittely ja opiskelijavalinnat tehdään työ- ja elinkeinotoimistoissa. Toimistot ilmoittavat valinnoista kaikille hakijoille. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > koulutushakemus.

Kirjoita ylläoleva koulutuksen numero linkistä avautuvan sivunäkymän kenttään "Hakusana":
Hakemiseen

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.

Kysy lisätietoja

Pasi Ollikainen                    
Kouluttaja                    
puhelin  020 7461 698                
pasi.ollikainen(at)amiedu.fi

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi