Rekrykoulutus CNC-koneistaja, työvoimakoulutus

Loading Loading...

Ajankohta 26.2.2018 - 8.6.2018
Aika
Kesto 70 päivää
Ilmoittautuminen/ Hakeminen 12.2.2018 mennessä


Tavoitteet ja hyödyt

Tavoitteena on kouluttaa monitaitoisia kone - ja metallialan ammattilaisia. Pääasialliset työtehtävät ja erikoistumisalueet ovat CNC-sorvaaja, CNC jyrsintä.
KaVo Kerr Group Finland on hammaslääketieteellisen kuvantamisen tuotekehityksen ja tuotannon huippuosaamiskeskus. Kehittämämme ja valmistamamme röntgenlaitteet ovat korkean teknologian vientituotteita, ja olemme yksi alamme globaaleista edelläkävijöistä. Kaikkea toimintaamme ohjaa jatkuvaan kehittämiseen tähtäävä Lean-ajattelu.
Tehtaamme sijaitsee Tuusulassa. Ydinosaamistamme ovat mm. röntgenputkipäiden valmistus ja kuvanlaadun rekonstruktio. Tehtaassamme on oma koneistamo, johon haemme nyt CNC-koneistajaa Heidenhain käyttöjärjestelmällä toimiville 4-akselisille työstökeskuksille. Sinä ahkera, oma-aloitteinen, itsenäiseen työhön kykenevä henkilö, tervetuloa ammattitaitoiseen ja jatkuvasti kehittyvään joukkoomme.
Corvilla Oy on Nurmijärven Klaukkalassa toimiva konepaja. Valmistamme kotimaisen vientiteollisuuden tarpeisiin vaativia koneenosia piensarjoina ja yksittäiskappaleina, yleisimmin tarkkuusosia hammasvaihde- ja hydrauliikkavalmistajille.
CNCenter on erikoistunut valmistamaan mekatroniikan järjestelmiä ja hienomekaanisia osia, jotka vaativat suurta tarkkuutta ja erittäin korkeaa laatutasoa. Teemme myös vaativaa osakokoonpanoa ja eriasteisia järjestelmätoimituksia. Asiakaskuntamme muodostuu terveysteknologia-, lääketiede-, laboratorio- ja elektroniikka-alojen yrityksistä.

Järvenpään tehtaalla voimme hienomekaanisten osien lisäksi valmistaa myös kookkaampia ja järeämpiä osia, kuten esim. akseleita ja muita koneen osia.
Toimimme tällä hetkellä Helsingissä ja Järvenpäässä. Tulemme keskittämään tuotantomme vuoden 2018 aikana Espooseen.

Haemme tuotantoomme CNC-koneistukseen kouluttaneita henkilöitä toimimaan sorveilla ja koneistuskeskuksilla.

Etra Oy on suomalainen teknisen kaupan erikoisliike, jolla on myös omaa tuotantoa. Etra tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman erilaisia teollisuustuotteita ja palveluita laajan Megacenter-myymäläketjunsa kautta. Etra on osa Etola-konsernia.
Etran tuotantopalveluihin kuuluvat: Ruuvituotanto, Engineering Plastics, Leikkauspalvelut sekä Lisäarvopalvelut.
Ruuvituotanto ja Engineering Plastics –yksiköt sijaitsevat Vantaan Tammistossa, Etola Technologies –kiinteistössä. Ruuvituotanto valmistaa erilaisista teräslaaduista erikoiskiinnitystarvikkeita, mm. vaarnoja, ruuveja, muttereita ja aluslevyjä. Engineering Plastics puolestaan valmistaa koneen- ja laiterakennusmuoveista erilaisia koneistettuja muoviosia. Tuotteet menevät tyypillisesti ydinvoimaloihin, ajoneuvo-, prosessi-, paperi-, metsä-, lääke-, kemian- ja kaivosteollisuuteen sekä laivan- ja koneenrakennusteollisuuteen.
Haemme RekryKoulutuksen kautta Ruuvi- ja Engineering Plastics –yksiköihin CNC-sorvaajia kaksivuorotyöhön.
Osateos Oy on sopimustoimittaja konepajatuotteita ostaville loppuasiakkaille ja järjestelmätoimittajille. Tuotantomme ydinosaamisalue on keskiraskas koneistus, hitsattujen rakenteiden ja valuosien koneistus sekä kokoonpano. Yhtiömme sijaitsee Vantaan Kolohongassa

Kohderyhmä

CNC - koneistaja:
Odotamme sinulta metallialan ammatillista koulutusta ja tai vastaavaa työkokemusta, kokemusta monitoimisorveista, koneistuskeskuksista. erilaisten ohjauksien tuntemuksesta on etua mutta tärkeintä on, että olet yhteistyökykyinen, vastuuntuntoinen, valmis oppimaan uutta ja kehittymään koneistuksen moniosaajaksi.
 
Tehtävien hoitaminen edellyttää käytännön IT-taitoja sekä mahdollisuutta vuorotyöhön. Lisäksi odotamme, että omaat riittävän suomen kielen taidon Tarjoamme vaihtelevia ja mielenkiintoisia työtehtäviä huipputuotteiden parissa.
Hakijan tulee olla työtön työnhakija tai työttömyysuhan alainen henkilö.

Toteutus

Kartoitusjakso 26.2.–2.3.2018. Kartoitukseen valitaan 20 osallistujaa. Esivalinta alkukartoitukseen suoritetaan hakemusten ja haastatteluiden perusteella. Alkukartoituksen (5 päivää) aikana osallistujan ammattitaito sekä valmiudet opiskeluun ja ammattiin kartoitetaan.  
Ammatilliseen koulutukseen valituille osallistujille laaditaan kartoituksen pohjalta henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen suorittamiseksi. Koulutukseen sisältyy lähiopetusta sekä työssäoppimista. Lähiopetus toteutetaan arkipäivisin.
Varsinaiseen koulutukseen valitaan kartoituksesta 9 opiskelijaa. Koulutus toteutetaan ajalla 5.3.– 8.6.2018.  
Teoria ja käytännön koulutus tapahtuvat Amiedussa, Valiotie 8 00360 Helsinki. Työharjoittelu työpaikalla.
 
Koulutuksen Info- tilaisuus järjestetään Amiedussa, Valimotie 8, 00380 Helsinki torstaina 1.2.2018 klo. 13.00-14.00. Luokassa 110-111. TERVETULOA!

Sisältö

Kartoitus 5 Päivää
-    Opiskeluvalmiudet / oppimistaidot, työelämävalmiudet, elämäntilanne ja motivaatio, koulutustausta ja työhistoria. Ammatillisen osaamisen näyttäminen/ammatilliset rastit.
 
Koulutus 25 päivää
Koneistus
-    Työstöarvot, työstötekniikat, konepaneelin hallinta
 
Ohjelmointi ja ohjaus
-    Fanuc-ohjelmointi perusteet, MAZAK ohjelmointi perusteet, ohjelmointi, asetukset
 
Mittaustekniikka
-    Käsimittavälineet, 3D koordinaattimittaukset, mittausvirheet
 
Materiaalitekniikka
rakenne- ja työkaluterästen, ruostumattomien ja haponkestävien terästen, valurautojen ja muiden ei rautametallien ainesmerkinnät ja käyttökohteet.  
 
Tuotannonohjaus tuotantotekniikka
-    varastot, imu-ohjaus, kuljetukset, liike, odotusaika, ylituotanto, yliprosessointi, viallinen tuote, 5S, LEAN.
 
Tekninen piirustus
-    Leikkaukset, toleranssit, kuvienlukutaito
 
Työturvallisuus
-    Työturvallisuuskortti (1pv)
-    EA1 (2pv)
-    toiminta hätätilanteissa
 
Työssäoppiminen 8 viikkoa

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.

Koulutuspaikka

Amiedu
Valimotie 8
00380 Helsinki

Hakeminen

Haku 12.2.2018 mennessä työ- ja elinkeinotoimiston kautta tai työ- ja elinkeinoministeriön internetsivuilla www.te-palvelut.fi olevalla sähköisellä hakulomakkeella. Koulutuksen numero on 677325.

Internetin kautta lähetetty sähköinen hakulomake ohjautuu automaattisesti opiskelijavalinnoista vastaavaan työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on Sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Paperinen hakulomake taas jätetään täytettynä työ- ja elinkeinotoimistoon henkilökohtaisesti.

Hakemusten käsittely ja opiskelijavalinnat tehdään työ- ja elinkeinotoimistoissa. Toimistot ilmoittavat valinnoista kaikille hakijoille. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > koulutushakemus.

Kirjoita ylläoleva koulutuksen numero linkistä avautuvan sivunäkymän kenttään "Hakusana":
Hakemiseen

Kysy lisätietoja

Teuvo Kukkonen          
myyntipäällikkö     
puhelin 020 7461 350
teuvo.kukkonen(at)amiedu.fi
 
Ragip Kastrati
kouluttaja
puhelin 020 7461 440
ragip.kastrati(at)amiedu.fi

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi