RekryKoulutus: Ammattilaiseksi HOK-Elantoon, kauppaan tai ravintolaan, työvoimakoulutus

Loading Loading...

Ajankohta 5.3.2018 - 29.6.2018
Aika
Kesto n. 4 kk
Ilmoittautuminen/ Hakeminen 19.2.2018 mennessä


Tavoitteet ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on työllistyminen myyjän tai ravintolatyöntekijän työtehtäviin HOK-Elannon kauppoihin tai ravintolatoimialan toimipaikkoihin.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille, jotka haluavat tulevaisuudessa toimia HOK-Elannossa myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä kaupassa tai ravintolatoimialan toimipaikoissa. Koulutukseen hakeutuvilta odotetaan asiakaspalveluhenkisyyttä, hyviä vuorovaikutustaitoja, koulutukseen sitoutumista, halukkuutta työskennellä erilaisissa myyjän tai ravintolatyöntekijän työtehtävissä sekä valmiutta joustaviin työaikoihin työssäoppimispaikan luonteen ja aukioloajan mukaan. Aikaisempi kaupan tai ravintola-alan työkokemus on eduksi mutta ei välttämätöntä. Asiakaspalvelutehtävät edellyttävät suomen kielen taitoa.

Toteutus

Koulutus toteutetaan yhteistyössä HOK-Elannon kanssa ja siihen sisältyy lähiopetusjaksoja ja työssäoppimista. Lähiopetusjaksoilla opiskelija opiskelee myyjän tai ravintolatyöntekijän työssä edellytettäviä tietoja ja taitoja. Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa alalla tarvittavia passeja (hygienia-, anniskelu- ja ikärajapassi) koulutuksen aikana. Työssäoppiminen (54 pv) tapahtuu HOK-Elannon S-market, Alepa ja Prisma myymälöissä tai ravintolatoimialan toimipaikoissa. Työvoimakoulutuksen päätyttyä henkilöllä on mahdollisuus työllistyä osa-aikatyöhön HOK-Elannon toimipaikkaan (30h/vko).
Ryhmän koko 30 opiskelijaa.

Suorittamisaika

Kartoitusjakso (3 pv) on ajalla 5.3.2018 – 7.3.2018.
Koulutusjakso (77 pv) on ajalla 8.3.2018 – 29.6.2018.

Sisältö

Tietopuolinen koulutus 23 pv, mm.:
o    Kaupan ja ravintola-alan yritystoimintatuntemus
o    Asiakaspalvelutaidot
o    Vuorovaikutus-, viestintä ja yhteistyötaidot
o    Myyntitaidot
o    Valikoima- ja tuotetuntemus
o    Kannattavuus
o    Alan lainsäädännön tuntemus
o    ICT-taidot
o    Työelämävalmiudet
o    Ergonomia ja työturvallisuus
o    Työhyvinvointi ja työssäjaksaminen
o    Kaupan toimiala: Hygienia- ja ikärajapassien suorittaminen
o    Ravintolatoimiala: Anniskelupassin suorittaminen

Työssäoppiminen 54 pv.
HOK-Elanto etsii ja valitsee sopivimmat työssäoppimispaikat opiskelijoille.

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.

Valintaperusteet

Valinnat kartoitusjaksolle tapahtuvat hakemusten ja haastatteluiden perusteella. Valinta koulutusjaksolle tehdään haastattelujen perusteella kartoitusjakson päätteeksi.

Koulutuspaikka

Amiedu
Valimotie 8
00380 Helsinki

Hakeminen

Haku 19.2.2018 mennessä työ- ja elinkeinotoimiston kautta tai työ- ja elinkeinoministeriön internetsivuilla www.te-palvelut.fi olevalla sähköisellä hakulomakkeella. Koulutuksen numero on 677474.

Internetin kautta lähetetty sähköinen hakulomake ohjautuu automaattisesti opiskelijavalinnoista vastaavaan työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on Sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Paperinen hakulomake taas jätetään täytettynä työ- ja elinkeinotoimistoon henkilökohtaisesti.

Hakemusten käsittely ja opiskelijavalinnat tehdään työ- ja elinkeinotoimistoissa. Toimistot ilmoittavat valinnoista kaikille hakijoille. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > koulutushakemus.

Kirjoita ylläoleva koulutuksen numero linkistä avautuvan sivunäkymän kenttään "Hakusana":
Hakemiseen

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.

Kysy lisätietoja

Koulutuksen sisältö:
Amiedu, kouluttaja Liisa Kasurinen
puh. 020 7461 612
liisa.kasurinen(at)amiedu.fi
    
Yritys ja työtehtävät:
HOK-Elanto, rekrytointivastaava Tuija Kaasalainen
puh. 010 76 60111
tuija.kaasalainen(at)sok.fi

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi