Asioimistulkin ammattitutkinto

Loading Loading...

Ajankohta 19.2.2018 - 31.12.2018
Aika
Kesto
Ilmoittautuminen/ Hakeminen 26.2.2018 mennessä


Tavoitteet ja hyödyt

Asioimistulkin ammattitutkintoon valmistavan koulutuksen tavoitteena on parantaa valmiuksia toimia asioimistulkin ammatissa ja suorittaa asioimistulkin ammattitutkinto. Asioimistulkilla on oltava sujuva suomen kielen ja toisen työkielen taito, hyvät viestintätaidot sekä vahva työkieltensä kulttuurien ja viranomaistoiminnan tuntemus.

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmänä ovat jo monipuolista osaamista ja kokemusta asioimistulkin työstä hankkineet tulkit. Koulutus järjestetään oppisopimuskoulutuksena, joka edellyttää, että hakijalla on voimassa oleva alan työsuhde ja että työnantaja on valmis solmimaan oppisopimuksen. Vaihtoehtoisesti on mahdollista solmia yrittäjän oppisopimus, jos hakija toimii itsenäisenä yrittäjänä ja tekee aktiivisesti asioimistulkin töitä oman yrityksensä kautta. (Yrittäjän oppisopimuksen solmiminen edellyttää y-tunnusta.)

Toteutus

Suunnitelmat tutkinnon suorittamiseksi ja puuttuvan osaamisen hankkimiseksi tehdää yhteistyössä opiskelijan, kouluttajan ja työpaikan kanssa. Puuttuva osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa omissa työtehtävissä. Opiskelijalla tulee olla työssään mahdollisuus osallistua tutkinnon perusteiden mukaisiin työtehtäviin.  Suunnitelman mukaiset teoriaopinnot toteutetaan monimuoto-opintoina verkkoympäristöä hyödyntäen.

Koulutus tapahtuu pääosin työssäoppien. Lähiopetus ja tutkinnonsuoritus järjestetään Amiedussa osoitteessa Strömberginkuja 3, 00380 Helsinki.

Suorittamisaika

Koulutus alkaa 19.2. 2018. Koulutuksen kesto vaihtelee henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Tavoitteena on suorittaa tutkinto vuoden 2018 aikana.

Sisältö

Asioimistulkin ammattitutkinto koostuu kolmesta tutkinnonosasta:

  1. Tulkin toimintavalmiudet
  2. Työkielten hallinta
  3. Tulkkaustaito 

Tulkin on pystyttävä luotettavasti toimimaan seuraavilla aihealueilla: sosiaali- ja terveysalan tulkkaustilanteet, koulunkäyntiin, opiskeluun ja sivistystoimeen liittyvät tulkkaukset, maahanmuuttoasiat ja oikeus- ja poliisiasioiden tulkkaustilanteet. Koulutuksessa varmistetaan riittävä osaaminen näillä aihealueilla kunkin tutkinnonosan näkökulmasta.

Koulutuspaikka

Amiedu
Strömberginkuja 3
00380 Helsinki

Hakeminen

Koulutukseen haetaan täyttämällä Hae koulutukseen -linkistä avautuva sähköinen hakulomake.

Vaihtoehtoisesti voit myös pyytää asiakaspalvelustamme paperilomakkeen. Paperilomake palautetaan osoitteella Amiedu, asiakaspalvelu, PL 151, 00381 Helsinki.

Täytä hakulomake huolellisesti. Kerro tarkasti osaamisesi ja kokemuksesi asioimistulkkauksen alalta sekä kielitaitosi. Soveltuvat hakijat kutsutaan kartoitukseen.

Koulutukseen valituille laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma koulutuksen alussa.

Kysy lisätietoja

Markéta Pedronová
kouluttaja
puhelin 050 3262 554
marketa.pedronova(at)amiedu.fi

Hae koulutukseen

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi